DTM

DTM Classic brengt autosportgeschiedenis en toerwagenlegendes op de baan + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 19 januari 2021 13:58 • Print artikel

De DTM Classic brengt de legendes van het toerwagenracen weer in de schijnwerpers. Tijdens zes raceweekenden van de populaire DTM bieden de legendarische toerwagens van de jaren tachtig en negentig een nostalgisch plezier voor vele generaties. Naast de DTM als topevenement en de DTM Trophy-serie is de DTM Classic één van de belangrijkste pijlers van het DTM-platform. Tijdens elk raceweekend worden de twee races zowel als de kwalificatie van de toerwagenlegendes live uitgezonden in meer dan 30 minuten durende reportages via het online platform DTM Grid(grid.dtm.com). De coördinatie van de klassieke onderwerpen in het kader van de DTM valt onder de verantwoordelijkheid van de Automobile Club of Germany (AvD).

DTM_Classic_toerwagen_legends Mercedes Alfa Romeo Opel BMW Ford

De DTM-fascinatie: toerwagens die nog steeds inspireren
Legendarische toerwagens van 1984 tot 1996 zoals AMG-Mercedes C-Klasse, Audi V8 Quattro, Alfa Romeo 155 V6 en Opel Calibra V6 of BMW M3, Ford Sierra Cosworth en Mercedes 190E Evo kenmerken het fascinerende startveld. En toerwagenlegendes als drievoudig DTM-kampioen Klaus Ludwig of oud-kampioenen Kurt Thiim en Volker Strycek, de eerste DTM-titelhouder, laten zien dat ze niets zijn vergeten aan hun vaardigheden. De Touring Car Legends (TWL) viert hun seizoenspremière op het DTM-podium begin juli op de Norisring, het historische stadscircuit in Neurenberg. Via de Lausitzring, Zolder, Nürburgring en Assen tot aan de finale in Hockenheim, leiden de andere bestemmingen naar aansprekende circuits, die ook deel uitmaken van de DTM-geschiedenis.

Autoracehelden: al generaties lang een attractie
"De DTM Classic is een emotionele autosportervaring die de komende generaties zal inspireren", zegt Frederic Elsner, Director Event van de DTM-koepelorganisatie ITR. “ITR-partner AvD heeft de coördinatie van de klassieke thema's van de DTM Classic overgenomen, waarvan de expertise niet alleen gebaseerd is op de implementatie van de traditionele AvD Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring als Europa's grootste evenement voor historische (race)voertuigen. Als de toerwagenlegendes bij zes DTM-weekenden aan de start staan, kunnen de toeschouwers een reünie met de autosporthelden uit het verleden vieren op de schermen en hopelijk weer op de circuits. Wanneer een dicht veld van legendarische raceauto's zijn rondjes draait, zal het een erg emotionele ervaring zijn voor autosportfans, maar ook voor het hele gezin", zegt Lutz Leif Linden, algemeen secretaris van de AvD.

Derde seizoen voor DTM Classic
"De DTM Classic is de ideale omgeving voor onze toerwagenlegendes. We zijn erg blij dat we een essentieel onderdeel zijn van het aantrekkelijke programma tijdens zes DTM-raceweekenden", zegt Jörg Hatscher, Managing Director van Touring Car Legends GmbH. "De krachten bundelen met het meest succesvolle autosportplatform van Europa, is ook een echt hoogtepunt voor onze deelnemers. De meeste van onze voertuigen hebben al geschiedenis geschreven op een onvergetelijke manier." De in populariteit snel groeiende raceserie van toerwagenlegendes gaat in 2021 zijn derde seizoen in.

Kalender van de DTM Classic 2021:

1. 02-04   Juli       Norisring     Duitsland
2. 23-25 Juli Lausitzring Duitsland
3. 06-08 Augustus Zolder België
4. 20-22 Augustus Nürburgring Duitsland
5. 17-19 September Assen Nederland
6. 01-03 Oktober Hockenheim Duitsland

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS