DTM

DTM 2022: Laurens Vanthoor en Dennis Olsen rijden voor Porsche Team SSR Performance

Uitgegeven door Peter Vader • 7 maart 2022 09:07 • Print artikel

MüNCHEN - Nadat SSR Performance in december met twee Porsche 911 GT3 R's aankondigde zich in te zetten voor de DTM 2022, hebben ze nu hun rijdersbezetting bekend gemaakt. Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor (BEL) met startnummer #92 en Porsche-contractrijder Dennis Olsen (NOR) met startnummer #94 strijden voor het SSR Performance team team uit München. Voor zowel de coureurs als het team wordt het komende seizoen het eerste volledige seizoen in de DTM, nadat SSR Performance in 2021 al een gaststart op de Nürburgring voltooide. Het nieuwe seizoen start van 29 april tot 1 mei in Portimão (POR) en omvat in totaal 16 races. In Duitstalige landen worden de wedstrijden, die om 13.m.30 uur beginnen, voor het eerst uitgezonden op ProSieben.

SSR-Performance-Porsche-DTM-2022

Stefan Schlund, Managing Director van SSR Performance: "Ik ben zeer tevreden over de selectie en levering van Porsche-rijders voor dit project. Ik ben ervan overtuigd dat we een krachtige ploeg hebben en met succes kunnen concurreren met zowel de #92 als de #94."

De Belg Laurens Vanthoor, wiens broer Dries Vanthoor ook actief is in de GT-racerij, maakt zijn DTM-debuut. De 30-jarige kan terugkijken op tal van successen als GT-coureur, waaronder titels in de IMSA GTLM- en GTD-classificaties, het winnen van de FIA GT World Cup en triomfen in de 24 uursraces van Le Mans, Spa-Francorchamps, de Nürburgring en Dubai. De tweede raceauto wordt bestuurd door Dennis Olsen. De 25-jarige Noor vierde zijn grootste successen tijdens de 12 uur van Bathurst en de 9 uur van Kyalami. In beide races in 2019 wist Olsen met een Porsche een overwinning te scoren.

Dennis OlsenDennis Olsen, de eerste Noor ooit in de DTM

"Ik kijk echt uit naar het seizoen. Het team heeft in zo'n korte tijd naam gemaakt in de sport en ik kijk ernaar uit om nu met hen samen te werken. Het wordt zeker geen makkelijk seizoen want de concurrentie is erg sterk. Toch streven we ernaar om succesvol te zijn. Het is al een tijdje geleden om alleen in het voertuig te zitten - de motivatie is navenant hoog. Het kan bij mij beginnen", zegt Laurens Vanthoor, die het unieke verkoopargument van de DTM benadrukt, het one-car-one-driver-principe. Ook teamgenoot Dennis Olsen is vol verwachting: "Ik kijk echt uit naar de DTM! Voor mij is het een geweldige uitdaging om in zo'n sterk veld van coureurs te concurreren."

Na een eerste succesvolle samenwerking vorig jaar is ook Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR, blij met de seizoensinzet en de line-up van de coureurs: "De successen van het team spreken voor zich en het verleden heeft laten zien dat er op het team kan worden gerekend. SSR Performance begint het seizoen met een rijdersbezetting die bekend is in de GT-scene. We zijn ook verheugd om Dennis Olsen, de eerste Noor ooit in de DTM, en dus een ander land, namelijk de 32e, te verwelkomen in deze internationale competitie."

Porsche_fabrieksrijder_Laurens_Vanthoor
Porsche fabrieksrijder Laurens Vanthoor


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS