DTM

DTM 2022: David Schumacher start voor Mercedes-AMG Team WINWARD

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2022 18:15

München/Altendiez - David Schumacher rijdt in 2022 voor het eerst in de DTM. De 20-jarige coureur komt uit voor het Duits-Texaanse team Mercedes-AMG Team WINWARD uit Altendiez nabij Limburg. Het team breidt zijn DTM-inzet uit naar het nieuwe seizoen en zal met in totaal drie Mercedes-AMG's strijden. De zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher, die van 2008 tot 2012 ook met een Mercedes in de DTM reed, wordt teamgenoot van regerend DTM-kampioen Maximilian Götz en zevenvoudig DTM-racewinnaar Lucas Auer uit Oostenrijk. David Schumacher stapt over van eenzitter races naar de DTM.

David_Schumacher_DTM 2022
David Schumacher: "Er is een wereld van verschil tussen de twee autoracecategorieën"

"Er is een wereld van verschil tussen de twee autoracecategorieën", zegt David Schumacher, die in november vorig jaar al de kans kreeg om een GT-raceauto te testen en die deze week - woensdag - in het Portugese Portimão zijn eerste testritten voor zijn nieuwe Mercedes-AMG Team WINWARD-team zal afwerken. "Alleen al door het veel hogere gewicht moet je de GT3 veel soepeler rijden dan de formuleauto. Ik schrok eerst van het ABS, dat kende ik helemaal niet in de raceauto. Toch voelde ik me al snel op mijn gemak in de Mercedes-AMG GT3. Het brengt je echt in een goed humeur", vertelt de 20-jarige enthousiast. De rookie stelt de verwachtingen voor zijn eerste seizoen in de DTM bewust niet te hoog: "Ik ben me ervan bewust dat ik veel moet leren om te overleven in deze ongelooflijk high-class raceserie. Mijn doel voor het eerste jaar is om te wennen aan de raceauto en de vele details die belangrijk zijn in de DTM in me op te nemen. Met Lucas en Maximilian heb ik twee zeer ervaren teamgenoten op wie ik me kan oriënteren."

David Schumacher, geboren in Salzburg in Oostenrijk maar die onder Duitse vlag rijdt, begon zijn racecarrière in het karten in 2005. Daarna volgden verschillende stations in het formuleracen en uiteindelijk twee seizoenen in de FIA Formule 3, die wordt verreden als onderdeel van een Formule 1-weekend. Vorig seizoen kwam de 20-jarige uit voor het Italiaanse team Trident, waarvoor hij twee podiumplaatsen scoorde, waaronder een overwinning op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

David_Schumacher_overstap_naar_DTM_in_2022
Foto: FormulaRapida.net

Mercedes-AMG Team WINWARD Teambaas Christian Hohenadel: "We weten allemaal hoe hoog de druiven hangen in de DTM, dus zijn eerste seizoen in deze zware competitieve omgeving kan niets meer zijn dan een stagejaar. We zullen hem met al onze ervaring zo goed mogelijk ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat David ons veel plezier zal geven met zijn talent, zijn ijver en zijn teamspirit! Hij brengt ongetwijfeld de perfecte genen met zich mee."

Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR, is verheugd met de prominente nieuwe aanwinst. "Natuurlijk zijn we verheugd dat David Schumacher in 2022 deelneemt aan de DTM. De naam Schumacher staat voor succes in de internationale racerij en David heeft al zeer goede resultaten getoond in het formuleracen. Het rijdersveld in de DTM is uiterst professioneel, de concurrentie is fel bevochten, dus dit wordt beslist een intens jaar voor hem. Maar ik ben er zeker van dat hij en zijn team dit samen goed onder de knie zullen krijgen. De fans kunnen nu al uitkijken naar een superspannend seizoen."

De DTM 2022 start het nieuwe seizoen van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal. Verdere stations zijn DEKRA Lausitzring Bocht 1, Imola in Italië, Norisring, Nürburgring, Spa-Francorchamps in België, de Red Bull Ring in Oostenrijk en de finale van de Hockenheimring. Tickets voor alle 16 races van de DTM 2022 zijn al vooraf online verkrijgbaar bij dtm.com/tickets of via de tickethotline (01806 991166). In Duitstalige landen zijn alle races live te zien op ProSieben.

David_Schumachter_enters_DTM_2022

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS