DTM

DTM: Lucas Auer wint eerste DTM-race in Portugal, drievoudig kampioen Rast valt uit

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 april 2022 14:30 • Print artikel

Lucas Auer heeft de eerste DTM-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het Portugese circuit van Portimão kwam de Oostenrijkse Mercedes-coureur ijzersterk uit de startblokken. Het bleek een Mercedes feestje, want merkgenoot Luca Stolz eindigde op de tweede positie. Mirko Bortolotti, die de race als eerste mocht aanvangen maakte het podium compleet.

Lucas

Mirko Bartolotti mocht bij de eerste DTM-wedstrijd van 2020 in Portugal van pole-position vertrekken. Hij dreigde de leiding bij de rollende start gelijk te verliezen aan Mikaël Greiner. De Canadees probeerde hem buitenom in te halen in de eerste sector van het circuit, maar Bortolotti liet zich niet gek maken en sloot de deur. Greiner moest daarop zijn tweede plaats afstaan aan Auer en zag ook Felipe Fraga en Nicki Thimm aan hem voorbij komen.

Iedere coureur moet een verplichte pitstop maken tussen de tiende en de veertigste minuut. De Canadese Greiner was de eerste coureur in de top vijf die deze pitstop inloste. Bortolotti besloot dit significant later te doen en viel terug naar P15.

Ietjes later dook Rolf Ineichen, de teamgenoot van Bortolotti de pits in. Dit duurde niet lang, aan het einde van de pitlane viel hij namelijk stil. Dit zorgde ervoor dat er een safety car naar buiten kwam. Iedereen die nog geen pitstop had gemaakt doken zoals verwacht naar binnen. Ondanks dat kwam Bortolotti terug aan de kop van de wedstrijd. Bij de herstart was de Italiaan slecht weg en liet zich de leiding afsnoepen door Lucas Auer. Dat niet alleen, hij moest ook Luca Stolz, Ricardo Feller en Maro Engel voor zich dulden. Bij de herstart kwamen Rene Rast en Felipe Fraga met elkaar in aanrakingen. Beide liepen veel schade op en moesten hun auto noodgedwongen aan de kant zetten.

Lucas Auer gaf de leidende positie niet meer uit handen. Hij behaalde zijn achtste overwinning uit zijn DTM-carrière. Bortolotti knokte zich terug naar de derde positie. Sebastian Loeb, de rally-legende die dit weekend zijn debuut maakt in de DTM kwam in zijn Ferrari niet verder dan de zestiende positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS