Formule 1

DC denkt dat Leclerc, Sainz vertrouwen in Ferrari zullen verliezen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2022 10:01 • Print artikel

Met alleen al 100 punten verlies voor Charles Leclerc door Ferrari-blunders, zegt David Coulthard dat de Ferrari-coureurs het vertrouwen in het team aan het verliezen moeten zijn.

David Coulthard


Tijdens de Grand Prix van Hongarije viel Leclerc opnieuw van het podium, terwijl hij eerder in de race een goede kans op de hoogste trede leek te hebben. Coulthard was verbijsterd. En aangezien het niet de eerste keer was dat de strategen Leclerc, of Carlos Sainz, posities en punten hebben gekost, zegt de voormalige F1-coureur dat het hem niet zou verbazen als de twee hun vertrouwen in Ferrari aan het verliezen zijn.

De fouten van Ferrari hebben de weg vrijgemaakt voor Verstappen om naar een tweede opeenvolgend rijderskampioenschap te razen, aangezien hij nu 80 punten voorligt op Leclerc. Het resultaat van zondag betekende ook dat Mercedes het gat met Ferrari verkleinde tot slechts 30 punten, omdat de ploeg uit Brackley een tweede opeenvolgende dubbele podiumplaats behaalde.

Coulthard geeft echter toe dat ze er nog niet helemaal zijn als het aankomt op het vechten tegen Red Bull voor race-overwinningen. "Zij (Mercedes) behaalden het resultaat op basis van verdienste", zei hij. "Ze waren snel in deze koelere omstandigheden. Ik denk niet dat ze Ferrari onder druk zetten, Ferrari heeft een snelle raceauto. Ik denk dat de schijnwerpers gericht zijn op de strategische beslissingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS