Formule 1

Cyril Abiteboul naar Red Bull? Is het oud zeer al weer vergeten? "Ik moet toegeven dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2022 20:28 • Print artikel

Een verrassend gerucht wat er rond Red Bull en Cyril Abiteboul in de lucht gekomen is. De Fransman verloor zijn rol als manager bij het F1-team van Renault toen deze van naam wisselde naar Alpine. Abiteboul staat al meer dan een jaar aan de kant, maar wordt nu gelinkt aan een rol als het hoofd van de aandrijvingsafdeling van Red Bull. De voormalig F1-manager zou het hoofd moeten worden van Red Bull Powertrains.

Red Bull Racing Max Verstappen F1

Aan het einde van de relatie met Renault lag het team van de energiedrankenfabrikant geregeld overhoop met Abiteboul over de door Renault geleverde F1-krachtbron uit Viry, die onvoldoende vermogen leverde en ook nog eens onbetrouwbaar was. Het betreft een gerucht dat vanuit de media in Italië komt en met name gebaseerd is op het laatste raceweekend in Abu Dhabi. Abiteboul werd gespot in de garage van Red Bull van Max Verstappen en Sergio Perez en prijsde het team toen hem gevraagd werd naar de reden van zijn aanwezigheid.

“Ik moet toegeven dat ik bij Red Bull was”, bevestigde Abiteboul tegenover GP Fans zijn aanwezigheid. “Ik moet toegeven dat ik daar gespot werd. Het is goed, ik heb de juiste plek gekozen! Ik heb veel met Red Bull gewerkt. Mensen herinneren zich onze verschillen, maar ik heb ook veel respect voor deze compleet op resultaat georiënteerde organisatie. Soms was het dat Renault wat tekortkwam, en soms door de bereidheid van Red Bull om ten koste van alles te winnen. Wanneer ik de strategische keuzes die door Helmut Marko gemaakt worden, met Max en met Honda en de implementatie van de motoren in het team in Milton Keynes onder het leiderschap van Christian, dan ben ik blij dat het allemaal uitbetaald heeft. En deze laatste paar minuten in Abu Dhabi, kon je tegen jezelf zeggen dat het zo bedoeld was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS