Formule 1

Cyril Abiteboul 'man van mijn woord' over tatoeage-weddenschap Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 11:44

Voormalig Renault-baas Cyril Abiteboul zegt dat hij een 'man van mijn woord' is en de weddenschap die hij in 2020 met Daniel Ricciardo sloot, zal nakomen. Hij had met Ricciardo gewed dat als de Australiër voor zijn vertrek naar McLaren een podiumplaats zou scoren bij het Franse team, Abiteboul een tatoeage zou laten zetten. Ricciardo mocht het design bepalen.

Cyril Abiteboul and Daniel Ricciardo F1


Nadat hij het team eind 2020 verliet, keerde Abiteboul onlangs indirect terug in de Formule 1 in een adviserende rol, bij Mecachrome - de groep die helpt bij de assemblage van Alpine's motor.

Ricciardo behaalde twee podiumplaatsen voordat hij het team uit Enstone verliet, maar Abiteboul zei dat hij nog steeds van plan is om zijn weddenschap met zijn voormalige coureur na te komen.

"Ik ben een man van mijn woord en ben klaar voor elke tattoo", zei Abiteboul tegen RacingNews365. "Ik mag nog steeds de grootte en locatie kiezen, zodra de beperkingen zijn opgeheven. "Een weddenschap is een weddenschap! Ik mag alleen vragen om het recht om de stijl van het 'beest' aan te passen."

Ricciardo zegt dat de tijd en plaats nog moet worden bepaald voor het artwork dat op de Fransman zal worden gekalkt, maar hij heeft al een paar ideeën van wat hij graag op zijn voormalige baas zou willen zien getatoeëerd.

"Met Cyril gaat het erom te proberen om op hetzelfde moment op dezelfde plaats te zijn", legde Ricciardo uit. "Ik wil hem niet vertellen dat hij een tatoeage moet laten zetten en hij me daarna een foto stuurt. Ik wil erbij zijn. Ik wil het allemaal organiseren. En het documenteren. Ik zal ervoor betalen. Ik krijg vriendentarieven!"

"Ik wil een traditionele tatoeage, zoals een paar handen, zoals handen schudden. Iets dat de afspraak die we gemaakt hebben vertegenwoordigt. En het is gewoon een coole traditionele tattoo."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS