Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Creventic 24H Series: nieuwe overall- en klassekampioenen gehuldigd bij de seizoensfinale op circuit Mugello + EINDSTAND

Uitgegeven door Peter Vader • 21 november 2020 17:01 • Print artikel

GENNEP – Creventic heeft afgelopen weekeinde op het Autodromo Internazionale del Mugello een turbulent seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook afgesloten en de nieuwe overall- en klasse kampioenen in de GT- en TCE-divisie gehuldigd. Het team Avia Sorg Rennsport behaalde op Mugello met de BMW M4 GT4 de tweede GT4-klassezege van het seizoen en behaalde daarmee zowel de overall-GT-titel als de GT4-klassetitel in de 24H SERIES Continents. Voor het Duitse team is het de eerste overall-titel in de 24H SERIES en het tweede jaar op rij dat Sorg Rennsport de titel in de GT-klasse wint.

Creventic 24H Series kampioen 2020 1
Nr 451, overall Continents-GT kampioen 2020: Team Avia Sorg Rennsport met Björn Simon en José Manuel de los Milagros Viñegla

Nadat ze ook bij de Hankook 16H HOCKENHEIMRING tot het winnende rijdersteam van Avia Sorg Rennsport behoorden, staan José Manuel de los Milagros en Björn Simon vast als de nieuwe kampioenen in het overall-GT rijdersklassement van de 24H SERIES Continents. Het duo wint ook de rijderstitel in de GT4-klasse. Voor Björn Simon is het de tweede GT4-rijderstitel op rij. Vorig jaar werd hij samen met Simon Tibbett en Olaf Meyer kampioen. “Een knotsgek seizoen met vele hoogte- en dieptepunten”, verklaarde Björn Simon tegenover Creventic. “Vanwege de regen hadden we in Dubai maar een zeven-uursrace. We hebben gewonnen op Hockenheim, we waren als eerste aan de finish op Mugello en nu zijn we opnieuw kampioen in de 24H SERIES Continents. Ik ben zo blij dat iedereen bij Creventic zo hard heeft gewerkt om ervoor te zorgen dat het seizoen kon plaatsvinden. Dat vergde dit jaar heel veel inzet, ik ben superblij!”

Creventic 24H Series kampioen 2020 2
Nr 401, overall Europe-GT kampioen 2020: Team – PROsport Racing met Nico Verdonck

In de 24H SERIES Europe ging de overall-titel in de GT-divisie naar PROsport Racing, vooral dankzij twee klasse zeges op Portimão en Monza. De tweede plaats in de klasse op Mugello was genoeg om de overall-titel definitief veilig te stellen. Het Duitse team won daarnaast ook de kampioenstitel in de GT4-klasse. Voor PROsports was het de eerste titel sinds het winnen van de overall-GT-teamtitel in 2018, destijds nog onder de naam ‘PROsport Performance’. Bovendien is het de eerste titel voor het team die werd behaald met de Aston Martin V8 Vantage AMR GT4. Nico Verdonck was gedurende het volledige seizoen een vaste waarde in het rijderskader van PROsport Racing. Hij behaalde met de algehele GT-rijderstitel en de GT4-rijderstitel in de 24H SERIES Europe zijn eerste kampioenstitels in de 24H SERIES. “Een geweldig gevoel”, zei teammanager Chris Esser tegen Creventic. “Toen het seizoen van start ging, konden we niet verwachten, dat we het jaar zo succesvol zouden afsluiten als hier op Mugello. Voor ons was het na het moeilijke jaar 2019 een goede nieuwe start. Ik ben heel blij voor onze rijders en voor ons team. Hopelijk kunnen we volgend jaar voortbouwen op deze prestaties.”

Creventic 24H Series kampioen 2020 3
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing verdedigde met succes de overall-TCE-titels in zowel de 24H SERIES Europe als de 24H SERIES Continents

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing herhaalde de sensationele prestaties uit het seizoen 2019 met vier overwinningen in de TCE-divisie en verdedigde daarmee met succes de overall-TCE-titels in zowel de 24H SERIES Europe als de 24H SERIES Continents. Met een vergelijkbaar rijke oogst behaalde toerwagen-debutant Miklas Born de overall-TCE-rijderstitel in het Europees klassement, won zowel in de Europese als in de Continents-serie de Junior Cup en haalde samen met teamgenoot Roberto Ferri de overall-TCE-rijderstitel in de 24H SERIES Continents binnen. Dankzij een indrukwekkende seizoenprestatie completeerde de tweede Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen het teamsucces met de tweede plaats in het TCE-klassement van de 24H SERIES Europe en de derde plaats in het TCE-klassement van de 24H SERIES Continents. “Een heel, heel goed gevoel”, gaf Roberto Ferri als commentaar aan Creventic. “Het was een heel moeilijk jaar, maar dat maakt het winnen van de titel nog waardevoller. Het team heeft een perfecte prestatie geleverd. Op Mugello hadden we een zeer goede race, waarin we alles onder controle hadden, heel professioneel. Felicitaties ook aan het team. Natuurlijk zijn we er in Dubai weer bij!”

Kampioenen per klasse
Herberth Motorsport zette zijn indrukwekkende prestaties in de 24H SERIES voort met de derde titel in vier jaar. Na het winnen van de overall-GT-teamtitel in 2017 behaalde het team in 2019 de A6-AM-teamtitel en completeert het succes in 2020 met de titels in de GT3-Pro-klasse, zowel in de 24H SERIES Continents als in de 24H SERIES Europe. Ook de rijderstitels gaan naar het Herberth-team. Dankzij een klasse zege in Portimão en de algehele overwinning op Monza won teambaas Alfred Renauer de Continents-rijderstitel. Tweelingbroer Robert behaalde samen met de Herberth-stamcoureurs Daniel Allemann en Ralf Bohn de titel in de 24H SERIES Europe.

Creventic 24H Series kampioen 2020 4
Nr 91, Herberth Motorsport zette zijn indrukwekkende prestaties in de 24H SERIES voort met de derde titel in vier jaar, in 2020 titels in de GT3-Pro-klasse, zowel in de 24H SERIES Continents als in de 24H SERIES Europe

Op Hockenheim behaalde CP Racing zijn eerste klasse zege in de 24H SERIES onder de nieuwe teamnaam en zette deze succesreeks bij de volgende race in Pergusa gelijk voort. Uiteindelijk bekroonde het team het seizoen met het winnen van de titel in de GT3-Am-klasse van de 24H SERIES Continents. Charles Putman, Charles Espenlaub en Shane Lewis wonnen ook de GT3-Am-rijderstitel. Voor de beide Charles is het de eerste titel sinds het winnen van de overall-GT-rijderstitel in 2018.

Creventic 24H Series kampioen 2020 5
Nr85, titel in de Continents-GT3-Am-klasse voor CP Racing met Charles Putman, Charles Espenlaub en Shane Lewis

Speed Lover, in 2018 kampioen in de SPX-klasse, behaalde met de titel in de 991-klasse van de 24H SERIES Europe de tweede kampioenstitel in drie jaar. De klasse zege op Mugello was voor het Belgische team de tweede van het seizoen. Eric Mouez kwam in de loop van het jaar 2020 voor in totaal drie verschillende teams in actie en werd voor zijn inzet beloond door het winnen van de 991-rijderstitel in de 24H SERIES Europe. Ook in het rijdersklassement van de 991-klase in de 24H SERIES Continents eindigde Mouez bovenaan. In het teamklassement was het hier DUWO Racing, eerder al kampioen in de CUP1-klasse, dat de titel in de 991-klasse binnenhaalde, niet in de laatste plaats dankzij de tweede positie in de algehele uitslag op Hockenheim.

Creventic 24H Series kampioen 2020 6
Nr978, 991-rijderstitel in de 24H SERIES Europe voor Eric Mouez met de Porsche 991-II Cup van Speed Lover (in Mugello een rijderscombinatie met Dons en Van Hover)

Nordschleife Racing sloot het eerste volledige seizoen met de nieuwe Ligier JS2 R succesvol af, niet alleen met de eerste klasse zege voor de Franse sportwagen, maar ook met het behalen van de titel in de TCX-klasse, zowel in de 24H SERIES Continents als de 24H SERIES Europe. Het is de derde Creventic-klasse, waarin het Franse team de titel behaalt, nadat het onder de naam Team Altran Peugeot in 2016 kampioen werd in de klasse A3 en in 2017 in de TCR-klasse. Guillaume Roman won de rijderstitel in de TCX-klasse van de 24H SERIES Continents. Daarmee is de Fransman nu voor de tweede keer kampioen in de 24H SERIES, nadat hij in 2016 samen me Stéphane Ventaja al de rijderstitel bij de toerwagens had binnengehaald. Daniel Waszczinski, die voor het eerst sinds 2016 weer bij de lange-afstandsraces van Creventic aan de start verscheen, behaalde de rijderstitel in de TCX-klasse van de 24H SERIES Europe.

Creventic 24H Series kampioen 2020 7
Nr226, 24H SERIES Continents 2020 TCX-kampioen: Nordschleife Racing met Guillaume Roman

Kampioenen – Junior en Ladies Cups
Terwijl de 18-jarige Miklas Born in beide series de Junior Cup in de TC-divisie won, behaalde de 22-jährige Constantin Schöll de Junior Cup in de GT-divisie van de 24H SERIES Continents en de 24H SERIES Europe. Jasmin Preisig beleefde een geweldig eerste seizoen bij Creventic. Met de overwinning in de TCE-divisie met Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing op Hockenheim zette de Zwitserse rijdster een belangrijke stap op weg naar het behalen van de TCE-Ladies’ Cup in zowel de 24H SERIES Continents als de 24H SERIES Europe. In de GT-divisie ging de Ladies’ Cup naar Corinna Gostner, die samen met haar teamgenoten (en familieleden) van MP Racing op Mugello haar eerste algehele podiumplaats in de 24H SERIES behaalde.

Creventic 24H Series_Mercedes_GT4_Thomas_Manuela_Corinna_David_Gosterner_en_Giorgio_S
Nr58, een familieaangelegenheid, kampioen in de Europe GT-divisie: Corinna Gostner, die samen met Thomas, Manuela en David Gostner in Mugello hun eerste algemene podiumplaats behaalden (P3)

Creventic feliciteert alle zojuist genoemde en gehuldigde kampioenen en kijkt ernaar uit, de meesten van hen – of zelfs allemaal – voor de start van hun titelverdediging bij de Hankook 24H DUBAI van 14-16 januari 2021 op Dubai Autodrome weer te mogen verwelkomen. Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook 2021 en een compleet overzicht van alle eindstanden is te vinden op 24hseries.com.

Eindstand kamioenschap 24H SERIES Continents 2020:

Overall GT
- Team – Team Avia Sorg Rennsport (451)
- Rijders – Björn Simon / José Manuel de los Milagros Viñegla

Overall TCE
- Team – Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (112)
- Rijders - Miklas Born / Roberto Ferri

GT3-PRO
- Team – Herberth Motorsport (91)
- Rijder – Alfred Renauer

GT3-AM
- Team – CP Racing (85)
- Rijders – Charles Putman / Shane Lewis / Charles Espenlaub

991
- Team – DUWO Racing #909
- Rijder – Eric Mouez

GT4
- Team – Team Avia Sorg Rennsport (451)
- Rijders – Björn Simon / José Manuel De Los Milagros Viñegla

TCR
- Team – Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (112)
- Rijders – Miklas Born / Roberto Ferri

TCX
- Team – Nordschleife Racing (226)
- Rijder – Guillaume Roman

Junior Cup
- GT – Constantin Schöll
- TCE – Miklas Born

Ladies Cup
- TCE – Jasmin Preisig

Eindstand kamioenschap 24H SERIES Europe 2020:

Overall GT
- Team – PROsport Racing (401)
- Rijder – Nico Verdonck

Overall TCE
- Team – Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (112)
- Rijder - Miklas Born

GT3-PRO Teams
- Team – Herberth Motorsport (91)
- Rijders - Robert Renauer / Daniel Allemann / Ralf Bohn

GT3-AM
- Team - CP Racing (85)
- Rijders - Charles Putman / Shane Lewis / Charles Espenlaub

991
- Team – Speed Lover (978)
- Rijder - Eric Mouez

GT4
- Team – PROsport Racing (401)
- Rijder - Nico Verdonck

TCR
- Team – Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (112)
- Rijder - Miklas Born

TCX
- Team – Nordschleife Racing (226)
- Rijder - Daniel Waszczinski

Junior Cup
- GT – Constantin Schöll
- TCE – Miklas Born

Ladies Cup
- GT – Corinna Gostner
- TCE – Jasmin Preisig

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS