Autosport NL • NK Rally

Coronavirus treft ook start rallyseizoen - Bob de Jong: “We realiseren ons allemaal de ernst van de huidige crisis”

Uitgegeven door Johan Vis • 14 maart 2020 13:55 • Print artikel

Op de dag dat de lente begint zou ook het nieuwe rallyseizoen in Nederland starten. Traditiegetrouw vormt de Zuiderzeerally in en rond Emmeloord de eerste ronde van de verschillende Nederlandse rallykampioenschappen. Maar de maatregelen die de overheid afkondigde treffen uiteraard ook deze tak van sport en daarom heeft de organisatie van de Zuiderzeerally de eerste ronde van de titelstrijd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Regerend Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong richt zich in 2020 op titelprolongatie, maar realiseert zich dat het nieuwe seizoen op dit moment erg ongewis is. Aan de vooravond van het komende seizoen ontvouwde Bob de Jong zijn plannen tijdens de druk bezochte Racing Expo in Leeuwarden eind februari en begin maart testte hij zijn rallywapen op een parcours in Niederrhein (Weeze), toen de Corona crisis Nederland nog niet had bereikt.

Regerend Open Nederlands Rallykampioen Bob de Jong

“We realiseren ons allemaal de ernst van de huidige crisis,” aldus Bob de Jong na het bekend worden van de jongste maatregelen. “En rallysport is totaal niet belangrijk; het is een mooie sport die ik graag bedrijf, maar ons aller gezondheid is uiteraard van het allergrootste belang. Dus uitstel (of zelfs afstel) van wedstrijden is vervelend, maar ik sta daar voor 100% achter. Het is vooral voor al die vrijwilligers die met hart en ziel aan de voorbereidingen van de Zuiderzeerally hebben gewerkt jammer.”

Het team van Bob de Jong was klaar voor de start van het nieuwe rallyseizoen. Hoewel de auto komend seizoen in een compleet nieuwe livery – met dank aan Succes Signs van voormalig rallykampioen Dennis Kuipers – zal verschijnen is de Hyundai i20 R5 technisch gezien vrijwel identiek aan de auto van vorig jaar. “Hyundai Motorsport heeft nog wel wat updates ontwikkeld, zoals op het gebied van de schokdempers,” aldus Bob de Jong, na de begin deze maand succesvol verlopen testdag op Niederrhein. “De grip lijkt er enorm op vooruit gegaan te zijn, dus we zijn blij met deze nieuwe ontwikkeling.”

Over de nieuwe datum van de Previder Zuiderzeerally valt nu nog weinig te zeggen. Voor meer info kijk op www.zuiderzeerally.nl.

Ook dit jaar wordt er door het team van Bob de Jong weer nauw samengewerkt met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Hyundai-dealer Van Mossel, met vestigingen in Leeuwarden, Heerenveen en Groningen, zal in ieder geval de voorruitstreamer sieren als de Zuiderzeerally alsnog wordt gehouden! Ook de samenwerking met Eurol, Michelin en Hoevenberg wordt dit seizoen gecontinueerd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS