Karting • GK4 Kartseries

Coronaprotocol voor de kartsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2020 15:51 • Print artikel

Het NOC*NSF is samen met de sportbonden in overleg geweest over het toepassen van de coronamaatregelen in de sport. Zo laat de KNAF (KNAC Nationale Autosport Federatie) weten dat er de afgelopen weken nauw contact geweest is tussen de verschillende secties over de maatregelen die genomen kunnen en moeten worden om weer te kunnen starten met activiteiten. "De coronacrisis heeft een wereldwijde impact impact die ook de autosportwereld hard heeft getroffen. Dit vraagt veel van ons nu als mensen en vraagt ook om een nieuwe manier van denken en handelen. Dat is voor de KNAF en haar aangesloten secties en organisatoren niet anders. Blij zijn wij dat onze licentiehouders tot en met 18 jaar weer op een aantal kartbanen terecht kunnen om te trainen. Wij zijn zeer verheugd dat we van de banen het signaal krijgen dat de trainingen ordelijk verlopen met respect voor de 1,5 meter protocollen."

Corona protocol

Met diverse kartorganisatoren en kartbanen is er overleg geweest. De kartbanen mogen voor de jeugd tot en met 18 weer hun deuren openen en zijn er per baan protocollen opgesteld. Wilt u hier meer informatie over neem dan contact op met de kartbanen.

Voor het organiseren van trainingsdagen in de karting heeft de KNAF in samenwerking met organisator C.Point onderstaand protocol opgesteld dat op dit moment al van kracht is.

Coronaprotocol KNAF / C.Point

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS