Autosport NL • Autosport NL Diversen

Coronaprotocol autorensport van de KNAF, KNMV en de circuits

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2020 16:00 • Print artikel

De KNAF hoopt dat de activiteiten in de autorensport snel groen licht krijgen. Daarvoor heeft de KNAF een aantal maatregelen volgens een protocol. In een statement geeft de KNAF meer tekst en uitleg.

Coronaprotocol van de KNAF en de autorensport

"De coronacrisis heeft een wereldwijde impact impact die ook de autosportwereld hard heeft getroffen. Dit vraagt veel van ons nu als mensen en vraagt ook om een nieuwe manier van denken en handelen. Dat is voor de KNAF en haar aangesloten secties en organisatoren niet anders. Blij zijn wij dat onze licentiehouders tot en met 18 jaar weer op een aantal kartbanen terecht kunnen om te trainen. Wij zijn zeer verheugd dat we van de banen het signaal krijgen dat de trainingen ordelijk verlopen met respect voor de 1,5 meter protocollen."

"Landelijk zijn er 1,5 meter protocollen ontwikkeld. De KNAF heeft daar met collega André Slotboom een grote slag in geslagen in samenwerking met diverse circuits en onze collega sportbond de KNMV. Dat protocol staat nu voor de sectie autorensport en wij hopen dat als het licht weer op groen gaat vanuit de overheid dat deze tak van autosport zijn weg weer kan gaan vinden."

"De komende maanden staan voor de KNAF in het teken van innoveren en anticiperen om zo de band tussen het KNAF bestuur, KNAF federatiebureau en daarbij alle andere aangesloten partijen te kunnen blijven bedienen. Namens de KNAF wensen wij u en uw naasten een goede gezondheid toe."

"Zoals u wellicht weet is NOC*NSF samen met de sportbonden in overleg geweest over het toepassen van de coronamaatregelen in de sport."

Autorensport
De afgelopen weken is er nauw contact geweest tussen de KNAF, KNMV en de circuits over de maatregelen die genomen kunnen en moeten worden om weer te kunnen starten met activiteiten op Circuit Zandvoort en TT Assen.

Uit deze besprekingen zijn een drietal documenten voortgekomen die moeten worden toegepast zodra autosport weer mogelijk is:

Coronaprotocol KNAF/KNMV

Coronaprotocol voor sporters, ouders en verzorgers

Coronaprotocol voor trainers, begeleiders, vrijwilligers en beheerders sportaccommodaties

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS