Autosport NL • NK Rally

Corona pandemie treft rallysport in Nederland: Hyundai-coureur Bob de Jong nog een jaar regerend kampioen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2020 17:50

Essen – Na de geslaagde editie van de Vechtdal Rally in september leek de Nederlandse rallysport op weg naar een mooie afsluiting met nog twee rally’s in het oosten van het land. Maar nadat de Achterhoek Rally twee weken geleden werd geannuleerd is afgelopen week ook een streep gezet door de Twente Rally, waarmee de Nederlandse rallysport nu noodgedwongen aan de winterstop moet beginnen. Na een vreemd seizoen met een derde plaats – in de Vechtdal Rally – blijft Hyundai-rijder Bob de Jong nog een jaar regerend kampioen en gaat hij zich de komende maanden beraden op de plannen voor de nabije toekomst.

Hyundai Rallycoureur en 2019 kampioen Bob de Jong

Voor regerend Nederlands Rallykampioen Bob de Jong is het vreemd om half oktober al terug te kijken en zeker op het voorbije seizoen: “Het jaar begon zo mooi, we waren eerder rond met de sponsors dan ooit tevoren en presenteerden onze auto in de nieuwe livery al in februari.” Op de stand van Eurol tijdens de Racing Expo in Leeuwarden was er van corona in Nederland nog geen sprake en keek de 34-jarige Bob de Jong uit Essen vooruit naar een mooi seizoen, waarin hij samen met navigator Bjorn Degandt zijn titel wilde gaan verdedigen. En zelfs begin maart tijdens een testdag op Niederrhein leek er nog geen vuiltje aan de lucht; sponsors en pers kregen daar bovendien de gelegenheid om met Bob de Jong mee te rijden en waren de verwachtingen voor 2020 hooggespannen. “We waren er klaar voor, beschikten over de laatste updates van Hyundai Motorsport (onder andere nieuwe vering) en waren super gemotiveerd om dit seizoen onze titel te verdedigen,” aldus Bob de Jong.

“Toen de eerste rally’s werden geannuleerd dachten we nog dat we in het najaar wel weer konden gaan rijden. Gelukkig was er in de zomer nog de Virtuele GTC Rally, een prachtig alternatief om met de rallysport bezig te zijn,” vervolgt Bob de Jong de terugblik op afgelopen seizoen. In september ging de Eurol Hellendoorn Rally niet door, maar op die datum vond wel de uitgestelde Vechtdal Rally plaats. “Knap werk van de organisatoren, die ons een aantrekkelijke wedstrijd voorschotelden,” vult navigator Bjorn Degandt aan. De vreugde was van korte duur toen op het laatste moment, vanwege de aangescherpte corona maatregelen, de Achterhoek Rally en de Twente Rally werden geannuleerd.

BOB DE JONG RALLYING - In de Vechtdal Rally reed Bob de Jong naar een fraaie podiumplek

“Onze sponsors Hyundai, Michelin, Eurol en Hoevenberg zijn dit vreemde jaar zeer loyaal geweest en tonen alle begrip voor de situatie. Daar zijn wij hen zeer dankbaar voor! Dit is een seizoen om snel te vergeten; laten we hopen dat de hele wereld er komend voorjaar beter voor staat en we ook weer aan leuke zaken kunnen gaan denken,” zegt Bob de Jong tot slot.

Kijk hieronder voor een korte gefilmde terugblik op het seizoen 2020 van Bob de Jong Rallying (video van MikeDeHigh Media).



Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS