Formule 1

Concurrentie houdt rekening met problemen bij Red Bull: "Als onderdelen ouder worden..."

Uitgegeven door Bart • 16 april 2021 07:01

Tijdens de eerste race in Bahrein viel op dat Red Bull een aantal problemen ondervond. Zo viel de RB16B van Sergio Perez kort voor de start stil en had Max Verstappen een probleem met zijn differentieel. Ook vorig jaar had Red Bull de nodige problemen, waardoor Verstappen liefst vijf van de 17 races uitviel. Volgens concurrent Valtteri Bottas kan dat een doorslaggevende factor gaan spelen.

Valtteri Bottas


"Mercedes staat garant voor een uitstekende betrouwbaarheid", zei Bottas donderdag in Imola in een gesprek met de media. "We zijn heel constant, finishen bijna iedere race en vallen bijna nooit uit. Mercedes hecht altijd veel waarde aan de betrouwbaarheid en dat is dit jaar niet anders. Het draait echt niet alleen om goed presteren, maar ook op de betrouwbaarheid."

De problemen van Perez en Verstappen in Bahrein waren Bottas uiteraard niet ontgaan. "We hebben pas één race achter de rug. In Bahrein was onze auto betrouwbaarder, maar je kunt er pas echt een oordeel over vellen als de onderdelen ouder worden en de motor meerdere races is meegegaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS