Formule 1

Concurrentie is gewaarschuwd nu Red Bull tandje bij gaat zetten met radicale doorontwikkeling RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2023 07:02

Terwijl de RB19 al goed werk leverde door het veld te domineren, bereidt Red Bull zich naar verluidt voor om nog een tandje bij te zetten voor 2024.

Christian Horner F1 Red Bull Racing


De RB19 zal de geschiedenisboeken van de ingaan als misschien wel de beste auto ooit, met 19 van de 20 grand prix-overwinningen die tot nu toe in 2023 zijn behaald.

Max Verstappen heeft er een recordaantal van 17 op zijn naam staan in een seizoenwaarin hij naar zijn derde wereldtitel in evenzoveel jaren is gesneld.

Hoewel de meeste teams zich nu hebben gericht op het downwash-concept van Red Bull, omdat het zo goed heeft gewerkt voor het team dat dit tijdperk van aerodynamica met grondeffect domineert, lijkt het erop dat Red Bull nu klaar is om de doelpalen te verplaatsen.

Zoals La Gazzetta dello Sport meldt, zal de manier waarop de RB20 downforce genereert en verdeelt in vergelijking met de RB19 'radicaal' anders zijn, omdat de bodem en venturitunnels op een andere manier werken om het grondeffect te creëren.

De RB20 wordt beschreven als een auto die de concepten die zijn ontwikkeld voor de RB19 naar een 'extreem' niveau tilt. In de paddock wordt gedacht dat Red Bull in staat zal zijn om hun rivalen opnieuw te 'vernietigen' in F1 2024. Helemaal met de raceauto in handen van Max Verstappen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS