Karting • GK4 Kartseries

Comeback-kid Jasper de Brouwer bewijst na vijf jaar zijn race-skills niet te zijn verloren: derde in GK4!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 december 2019 13:01 • Print artikel

OLDENZAAL – Vijf jaar lang was hij gestopt, toen begon het weer te kriebelen bij Jasper de Brouwer. De 23-jarige karter uit Waalwijk maakte het afgelopen jaar zijn rentree met een volledig seizoen in de kartsport in de GK4 Kart Series. Hij eindigde uiteindelijk heel knap als derde in de eindstand van de IAME X30 Senioren-klasse. Zondag werd hij voor die prestatie gehuldigd tijdens de seizoensprijsuitreiking in Oldenzaal. Dat belooft wat voor volgend seizoen…

Jasper de Brouwer

“Ik ben tevreden. Het ging meteen al goed tijdens de eerste wedstrijd”, zei Jasper tijdens de prijsuitreiking in de kantine van Kartbaan Oldenzaal. “Daarna kwam ik toch wat tekort. Vooral op een droge baan. In de regen ging het altijd goed. Toen heb ik mijn vorm weer opgebouwd en dat resulteerde in poleposition tijdens de laatste race.”

Dat de snelle Brabander nu weer net zo fanatiek is als vroeger komt door die ene uitnodiging, toen hij aan het eind van seizoen 2018 werd gevraagd of hij zin had weer eens te karten. Jasper ging erop in. Op het circuit van Genk zat hij voor het eerst in jaren weer in een kart voor een vrijblijvende test, in een Senior-kart. “Het ging zo goed dat ik de wedstrijd die een week later werd gehouden, heb gereden. Toen eindigde ik in het middenveld. Ik wist toen al dat als we genoeg sponsors zouden vinden, ik weer een heel seizoen zou rijden.”

Nu heeft hij net zoveel lol in zijn sport als vroeger. Niettemin stelde hij zondag dat het destijds goed was dat hij stopte. “Dat was toen ik achttien was. Ik had toen al veertien jaar gekart, mooie resultaten behaald (zoals de achtste plaats in het EK Rotax Max, red,). Toen waren ook andere dingen in mijn leven belangrijk. Bovendien had ik het druk met school.” Nu zit school erop en heeft hij weer tijd om te karten. En dus staat hij ook in 2020 op de startgrid.

Dan zal hij weer meedoen in de IAME X30 Senioren-klasse van de GK4 Kart Series. In die klasse werd hij in 2013 al eens kampioen. Die prestatie hoopt hij komend jaar te herhalen. In februari gaat hij meedoen aan de zogenaamde collective test op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. Daar hoopt hij zich klaar te maken voor de start van het seizoen. “Als het daarna goed gaat, gaan we misschien ook het EK of het Benelux-kampioenschap rijden.”

Jasper de Brouwer

Hoewel kartweekeindes lang zijn (ze beginnen doorgaans al op vrijdag), hoeft Japser niet bang te zijn dat dat lastig te combineren is met zijn werk bij Peter van Son Interieurobjecten. Hij wordt namelijk gesponsord door zijn werkgever uit Sprang Capelle. “Daar ben ik echt superdankbaar voor”, zei Jasper. Toch kan hij nog meer sponsoren gebruiken. Geďnteresseerden kunnen daarvoor een e-mail sturen naar jasperdebrouwer@hotmail.nl.

Om de kosten beperkt te houden, doet hij alles samen met zijn vader. Wel heeft het duo de bekende Vincent Slijkoord van VS Racing gestrikt als motortuner. Zo is Jasper ervan verzekerd dat hij altijd een topmotor tot zijn beschikking heeft. En zijn vooruitzicht voor 2020 is hoe dan ook goed. Op basis van de tweede seizoenshelft dit jaar concludeert hij dat meer trainen zijn effect heeft gehad. “Ik heb in de tweede helft van het seizoen meer getraind dan in de eerste helft. Dat kon je ook aan mijn resultaten zien. Voor 2020 ga ik dan ook veel trainen!”

Kijk ook eens op de website van jasper: jasperdebrouwer-racing.nl. Of kijk eens op facebook: facebook.com/jasperdebrouwer.

Jasper de Brouwer wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
-Tegelhandel Waalwijk
- Richard Trading
- Balkon Totaal
- Van Riel Forklifts
- Dopharma
- Van Kessel Tankservice
- De Hoeve Multipower
- De Been Automaterialen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS