Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer als een stierenvechter in de Spaanse arena: "Ik pushte echt hard"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 mei 2024 21:50

De Moto3 staat altijd garant voor spektakel. Ook nu weer. Het was spanning tot in de laatste ronde van de Catalunya Grand Prix 2024, waarin LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur Collin Veijer uiteindelijk vierde werd na een felle podiumstrijd.

Collin Veijer houdt als een stierenvechter de wilde stieren in bedwang in de Spaanse arena #Moto3 #MotoGP

De 18 raceronden op het 4,66 km lange Circuit de Catalunya-Barcelona beloofden al voor de start veel actie en spannende slipstreamduels en maakten de verwachtingen in alle opzichten waar. Een van de topfavorieten van het weekend was zeker de Nederlander Collin Veijer, die de zesde Grand Prix van het jaar betwistte vanaf de tweede plaats op de grid en in de wilde startfase over de buitenste lijn doorzette, om uiteindelijk als derde uit de eerste bocht te komen. Vanaf dat moment werden de fans op het populaire F1-circuit getrakteerd op een eindeloze strijd om het podium, die doorging tot in de laatste bochten en waarin Veijer verschillende leidende kilometers maakte. Slechts een paar bochten voor de finish kon de 19-jarige de laatste aanval van Jose Antonio Rueda niet afweren en moest hij zijn hoop op een podiumplaats en de derde plaats laten varen, nadat David Alonso en Ivan Ortola in de laatste meters vooraan iets weg konden rijden. Met 13 punten van de vierde plaats staat Veijer nog steeds op de derde plaats in het wereldkampioenschap en hoopt hij volgende week in Mugello terug te slaan.

Collin Veijer

Collin Veijer, P4 - (+0,560), Moto3 Wereldkampioenschap 2024 - P3 - 75 punten: “P4 was het maximale. Mijn start was goed en ik voelde me vanaf het begin goed. In de eerste bocht kon ik voor mijn gevoel een goede passeerbeweging maken en probeerde ik een paar andere rijders aan de buitenkant te passeren. Vanaf dat moment pushte ik echt hard en deed ik de hele race mijn best, hoewel ik veel moeite had met de stukken bergop op het circuit. Dus ik denk dat we blij moeten zijn met P4 en hopelijk kunnen we het beter doen in Mugello.”

Nu is het tijd om snel in te pakken voor Veijer en het Duitse raceteam en alles binnen een paar dagen te verschepen naar Italië, waar de zevende ronde van het seizoen in Mugello van 30 mei tot 2 juni de volgende kans biedt op punten, podiums en verdere ontwikkeling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS