Autosport NL • BRL V6

Collé Racing pakt dagzeges en P2 en P5 in kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2011 08:28

Tijdens de finaleraces op Raceway Venray waren er mooie races te
zien in de BRL (Benelux Racing League), maar ook in de Stockcar. Het weekend stond geheel in het teken van de ontknoping in het BRL Kampioenschap seizoen 2011. De races waren dan ook adembenemend want de coureurs gingen deur aan deur door de bocht op de ‘˝ mile high speed oval’. Het in grote getale aanwezige publiek genoot van alle actie net als de vele gasten en relaties van teameigenaar Frans Collé. Die zagen de blauw-gele formatie met de dagzeges naar huis gaan.

Colle Racing

Donald Molenaar pakt dagklassement op de zaterdag 24 september
Donald Molenaar was de te kloppen man. In race 1 pakte hij direct de overwinning voor het Collé Rental & sales BRL Racing Team. Tijdens de tweede race van de dag kwam hij net een halve meter te kort op de winnaar Jacky van der Ende. In de finalerace op de zaterdag was het wederom Donald Molenaar die de eerste plaats opeiste voor Jacky van der Ende en Barrie Maessen gevolgd door Sandor van Es die P4 veilig stelde.

De onderlinge strijd voor de laatste punten voor het kampioenschap was
groot. Iedere coureur reed op zijn limiet waardoor de beide races en de finale een waar schouwspel werden. Close racing en mooie onderlinge duels overheersten deze zondag in de BRL. De beide coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team Donald Molenaar en Sandor van Es pakten in beide races en in de finale plaats 1 en 2 waardoor het onderlinge verschil met de uiteindelijke BRL Kampioen 2011 Jacky van der Ende maar twee punten was. Van der Ende moest binnen de eerste 9 rijders finishen om dit kampioenschap veilig te stellen. Hij kwam als achtste over de streep. Achter Van der Ende eindigde Molenaar als runner-up in het kampioenschap voor Barry Maessen, Nick Aerts en Sandor van Es.