Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Colin Kolles heeft vertraging met zijn raceauto's door de Brexit: "Het probleem is dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2021 15:02 • Print artikel

ByKolles maakt goede stappen met haar nieuwe LMH-bolide. De Hypercar moet snel klaar zijn voor een testprogramma, voordat de equipe in 2022 deel kan gaan nemen in de topklasse van het FIA World Endurance Championship. Teameigenaar Colin Kolles zegt dat de rollout spoedig gaat plaatsvinden, zodra de laatste componenten binnen zijn. De vertraging in de bouw komt met name door de Brexit, waardoor er vertragingen zijn in de versnellingsbak van het Engelse Xtrac.

ByKolles

“De versnellingsbak is klaar, maar er zijn op een of andere manier nog wat administratieve problemen met de douane”, aldus Kolles tegenover Sportscar365. “Dat gebeurt misschien deze week en dan is het plan om op te starten. Dat is het plan. We zijn van plan om naar een vliegveld te gaan voor de eerste rollout, maar het sneeuwt nu enorm. We hadden een volledige sneeuwstorm. We produceren onderdelen. Dat is een probleem, om voorbereid te zijn op het seizoen. Het is op dit moment niet makkelijk met de leveringsketen.”

De eigenaar van het team hoopt een volledig jaar te rijden met de auto, maar het kan zijn dat Sebring gemist wordt als de auto niet op tijd gehomologeerd is. “Dat is een kwestie die door de organisatoren verduidelijk zal moeten worden”, reageert Kolles wanneer hij gevraagd wordt of de auto op tijd klaar is voor Sebring. “Omdat we nu een vertraging hebben die totaal buiten onze controle is. Het probleem is dat we nog de homologatie moeten doen en dat moet juist zijn. We moeten dit verduidelijken. Zoals het er nu uit ziet, doen we een inschrijving. Als een fabrikant kun je alleen maar een volledige seizoen inschrijving doen.”

Wat betreft het inzetten van twee auto’s zegt Kolles dat het nog niet zeker is. “We hebben twee monocoques op dit moment en we gaan twee monocoques hebben in februari”, aldus Kolles, die zegt dat hij al in gesprek is met verschillende coureurs voor stoeltjes voor het FIA WEC-seizoen en de 24 uur van Le Mans. Tom Dillmann en Esteban Guerrieri zijn vastgelegd als ontwikkelingscoureurs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS