Karting • Chrono

Coen Doorn verbijt de rugpijn, maar laat zijn klasse zien in KZ2: winst in de Winter Cup!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 maart 2022 00:22

KERPEN – Hij had het hele weekeinde enorme rugpijn en toch slaagde karttopper Coen Doorn er zondag in de finale van de Winter Cup te winnen in de koningsklasse KZ2. Het zeventienjarige talent uit Blaricum bewees opnieuw dat hij één van de beste schakelkarters van Nederland is. Het gaf hem zelfvertrouwen voor het nieuwe seizoen.

Coen Doorn

“Ik had het niet verwacht”, bekende een ietwat opgeluchte Coen na een intense finale. “Ik wist wel dat ik er misschien weer vooraan bij zou zitten, maar met pijn in je rug ben je ook daar mee bezig tijdens het rijden. Om dan alle focus op het karten te leggen, is moeilijk. Maar het is goed gekomen. Ik ben tevreden.”

Die rugpijn had hij ruim twee weken geleden opgelopen tijdens een training in Kerpen. “Ik ben toen van de baan geschoten en in een kuiltje terechtgekomen. Ik denk dat het toen in mijn rug is geschoten. Een paar dagen daarna kreeg ik er last van. Ik ben een paar keer bij de fysiotherapeut geweest en mijn moeder zei: het gaat wel over. Maar het ging niet over.”

Dat merkte hij direct toen hij zaterdag instapte voor zijn eerste trainingssessie. “Tijdens het rijden werd het alleen maar erger. Na iedere training werd het steeds erger. Ik kon in mijn hotelkamer niet eens liggen, niet zitten, helemaal niks. Vreemd genoeg heb ik toch bijzonder goed geslapen. Ik heb nu een warmtepleister op mijn rug, maar het helpt niet. Of het vandaag weer verkeerd is geschoten door het karten zie ik dan wel weer. Ik ben blij met het resultaat. Ik ga komende week een paar keer naar de fysiotherapeut en dan maar hopen dat het snel wegtrekt.”

Tijdens het rijden zelf had Coen overigens niet al te veel last van zijn rug. “Al was het niet helemaal gevoelloos, dus ik merkte het wel.” Daarbij had hij ook nog eens te maken met een paar geduchte concurrenten, zoals Jeffrey Fikse die hem het in de finale erg moeilijk maakte. “Jeffrey was erg snel. Ik had echt concurrentie van hem. Maar ik zei gewoon tegen mezelf: nog een tandje erbij. Dat is goed uitgepakt, ik heb kunnen winnen. Prima.”

Coen Doorn

Even leek het erop dat Coen, die de finale vanaf poleposition was gestart, zijn leidende positie moest afgeven aan Jeffrey, want die kwam op een gegeven moment elke ronde dichterbij. Later zat er opeens toch weer een behoorlijk gat tussen de twee kemphanen. “Hij had zich een paar keer verremd, zei Jeffrey na de race tegen me. Dat was natuurlijk in mijn voordeel. Ik ben wel constant blijven pushen.”

Hoewel het officiële seizoen voor Coen nog moet beginnen, heeft hij dus al een overwinning op zak. “Het is een goede voorbereiding voor het DKM-kampioenschap, dat ik dit jaar weer ga rijden, en ik hoop zo weer een beetje in het wedstrijdritme komen.” Verder gaat hij dit seizoen ook het EK en het WK rijden. “En misschien dat ik net zoals afgelopen jaar ook een paar NK-wedstrijden meepak.”

Hij had in Kerpen overigens gemerkt dat hij nog wel een zijn fitheid moet werken, bekende Coen. “Ik moest weer even wennen aan de G-krachten. Ik voelde ook mijn nek en armen, dus dat is een teken dat ik iets meer naar de sportschool moet. Maar ik heb liever dat ik er tijdens de Winter Cup achterkom, dan tijdens de eerste race van het DKM-kampioenschap. Ik ben in ieder geval blij met de snelheid. Ik hoop in het DKM in de top vijf te kunnen eindigen. Wat ik van het EK en WK kan verwachten, weet ik niet. Ik ga me in ieder geval zo goed mogelijk voorbereiden.”

Coen Doorn bedankt de volgende personen en bedrijven voor hun steun: zijn moeder, TecnoSpirit, Coen van Ede, Gert Jager, SP Motorsport, Sportschool PersonalProf en last but not least Patrick de Vries en Jennifer van de Beek, die aan de basis hebben gestaan van zijn kartloopbaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS