Karting • Karting Diversen

Clubraces Kartbaan Ulrum groot succes, dit weekend 1000 ronden race

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2022 14:20

Op Kartbaan Ulrum wordt deze zaterdag een race over 1000 ronden gehouden. Het is één van de evenementen die het Groningse kartcircuit organiseert. Afgelopen weekend stond er weer een clubrace op het programma en maar liefst 60 rijders hadden de weg naar Ulrum gevonden.

Kartbaan Ulrum


Mede-eigenaar van Kartbaan Ulrum Rob Lucassen genoot van de mooie racedag. “Het was lekker weer en iedere race komen er nieuwe talenten bovendrijven. Sommige kinderen reden voor het eerst mee en daarvan stond er zelfs eentje op het podium. Dat was heel netjes gedaan. Hij kwam slechts 1 seconde te kort op de NK-rijders en dat in zijn eerste race. We hadden deze clubrace 60 rijders en dat op een dag dat er meer clubraces in Nederland waren. Dat is echt een mooi aantal voor een clubrace in het noorden van het land. Echt super!”

Deze zaterdag is het tijd voor een 1000 ronden race. “Als er nog losse aanmeldingen binnen komen, kunnen we nog een team formeren. Een team moet minimaal uit drie personen bestaan. Verder komen er dit jaar nog clubraces aan op 30 oktober en 22 november en we sluiten het jaar af met de finaleraces op 17 en 18 december. Dat wordt een speciaal weekend waar we nog niet alles over kunnen verklappen. In dat weekend worden ook de kampioenen gehuldigd.”

Naast de races verzorgt Lucassen ook kartlessen voor alle niveaus. “Iedere zondagochtend geef ik les tussen 10:00 en 11:30 uur. Naast de lessen op de baan besteden we aandacht aan de theorie, welke vlaggen je kunt tegenkomen en hoe je beter kunt leren karten. Daarnaast geven we privélessen aan kinderen die serieus hard werken aan het verbeteren van hun rondetijden. Dan geef ik advies over hoe ze moeten racen of hoe ze de kart kunnen afstellen. We stomen karttalenten uit Ulrum klaar voor het grotere werk.”

Het grotere werk komt er voor Lucassen zelf ook aan. “We gaan Superkarts rijden en hebben al getest in Oschersleben. Volgend jaar rijden we tijdens de Jack’s Racing Days op het TT Circuit in Assen voor 100.000 racefans. Het is hetzelfde spelletje, maar dan in een iets grotere skelter. De karts gaan 245 km/uur en de bochtensnelheid is extreem hoog. Ze gaan idioot hard, van 0 naar 100 km/uur in 2,3 seconden. Hij trekt bijna iedere auto eruit. We gaan rijden bij MS Superkarts, het team van Jan Cramer. Volgend jaar ga ik dat combineren met het rijden in de ID Engines Shifter. Ik wil een nieuwe poging doen om voor het kampioenschap te gaan.” In 2021 kroonde Lucassen zich al tot Nederlands kampioen in de schakelklasse.

Kijk ook eens op www.kartclubulrum.nl.

Check HIER voor kartlessen voor kids!

Kartbaan Ulrum



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS