Formule 1

Circuit Nürburgring verlengt samenwerking met Goodyear als bandenpartner

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 20 februari 2021 19:04 • Print artikel

Goodyear verlengt zijn langdurige samenwerking als officiele bandenpartner met het legendarische autocircuit Nürburgring in Duitsland. Het nieuwe partnership behelst de hele vloot van de Nürburgring, inclusief de Nürburgring Driving Academy, de Ring°kartbahn en het offroad park. Eind vorig jaar nog werd Max Verstappen tweede tijdens de Formule 1 race op dit populaire circuit bij Nederlandse racefans.

Circuit Nürburgring verlengt samenwerking met Goodyear als bandenpartner

Al meer dan tien jaar werkt Goodyear samen met dit heel technische circuit. Verlenging van de samenwerking betekent dat alle wagens van de vloot van de Nürburgring op Goodyear banden rijden, zowel in de zomer als in de winter. De bandenfabrikant zal hiermee ook zijn visuele aanwezigheid op één van de meest fameuze circuits ter wereld kunnen versterken. Naast het bandenpartnership heeft Goodyear een ontwikkelingscentrum op het circuit met de 170 bochten. Daar kunnen producten tot in het extreme ontwikkeld en getest worden. Zo vond de goedkeuring van de Eagle F1 SuperSport RS UUHP banden, gehomologeerd voor wagens zoals de Porsche 911 GT2 RS en GT3 RS, op het circuit plaats.

Comeback in autosport
De verlenging van het partnership past in de comeback van Goodyear in de internationale motorsport. Dr. André Weisz, Managing Director Consumer bij Goodyear Duitsland geeft aan: ‘Wij zijn heel blij met onze samenwerking en we zijn ervan overtuigd dat we onze status als leidende bandenfabrikant hierdoor nog beter zichtbaar kunnen maken, zeker in het UUHP (Ultra-Ultra High Performance) segment. De vergrote aanwezigheid van ons merk op het prestigieuze circuit zet ook de lange motorsport traditie van Goodyear in de kijker; zeker nu we terugkeren naar de autosport.’ Michael Dürbaum, Hoofd Sales en Business Development van de Nürburgring voegt toe: ‘Goodyear is een voorbeeld van een partner in actie. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat je op elkaar kan rekenen. Daarom zijn wij heel enthousiast dat we onze samenwerking hebben kunnen verlengen.’

Meerdere zeges op Duitse circuit
Vorig jaar, in het eerste jaar van haar comeback in de autosport, behaalde Goodyear al meerdere zeges in diverse klassen in de Nürburgring NLS Endurance Series. De NLS vindt exclusief en uitsluitend op de Nürburgring Nordschleife plaats, het legendarische 25 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel. Het circuit werd voor het laatst gebruikt voor F1 in 1976, een Grand Prix die toen door James Hunt werd gewonnen in een met Goodyear uitgeruste McLaren. Sindsdien bleef het circuit moderniseren en onder meer de Nürburgring NLS Endurance Series en de FIA World Touring Car Cup zijn actief op dit schitterende circuit.

Circuit Nürburgring verlengt samenwerking met Goodyear als bandenpartner

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS