Karting • Karting Diversen

Christof Huibers trekt in spannend laatste weekeinde aan langste eind: kampioen in koningsklasse IAME! "Hard voor gevochten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2021 16:58 • Print artikel

MARIEMBOURG – Het was een pittig gevecht om de titel die pas in de laatste race van het seizoen werd beslist, maar daarna had hij dan toch de hoofdprijs in handen. Karter Christof Huibers prolongeerde zondag in Mariembourg de titel in het IAME Benelux-kampioenschap. Dat deed de 28-jarige inwoner van Geel door in de prestigieuze SuperShifter-klasse de finale van de vijfde ronde van de titelstrijd te winnen.

Team DFK Christof Huibers Benelux kampioen in de Super Shifter

“Ik heb er heel hard voor gevochten”, zei een dolgelukkige Christof na afloop. “Mariembourg is altijd moeilijk geweest voor ons. We moesten er net iets langer naar de afstelling zoeken dan op andere circuits. De baan ligt me persoonlijk misschien ook iets minder. Maar halverwege zijn we overgeschakeld op een chassis van Falcon en sindsdien zijn we op alle vlakken vooruitgegaan. Nu hebben we een frame waarop we ook races op dit circuit kunnen winnen.”

Dat bleek ook in de finale van de koningsklasse. Die won de rijder van topteam DFK uiteindelijk. Al was hij zo sportief te vermelden dat hij eigenlijk tweede was geworden. “Matteo Raspatelli kreeg een straf, maar niemand wist waarom. Hij had die koers eigenlijk gewonnen, dus van mij mag hij die erkenning krijgen.”

Hoe dan ook, Christof werd als eerste geclassificeerd en was daarmee onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Dat was in dit geval niemand minder dan zijn leeftijdsgenoot, landgenoot en geweldenaar Sam Claes. Zij konden allebei nog kampioen worden toen na de twee heats de finale begon.

Christof: “Sam startte naast me in de finale. We kwamen allebei heel goed van de lijn en we hadden een heel ongelukkig contact. We verloren veel tijd daardoor. Dat was een beetje spijtig. Ik verloor twee plaatsen, Sam nog meer. Ik was achter Raspartelli en Waelbrouck terechtgekomen. Na ronde of zes zeven ging ik Waelbrouck voorbij. Toen ben ik naar Raspartelli toegereden. We zijn bijna naast elkaar naar de meet gereden.”

Hoewel Christof op dat moment nog dacht dat hij tweede was geworden, vierde hij ‘gewoon’ zijn titel. “Mijn laagste uitslag in het hele kampioenschap was de tweede plaats. Als Sam Claes niet zou winnen, mocht ik zelfs uitvallen. Na de eerste bocht was eigenlijk al duidelijk dat ik kampioen was, of ik moest nog een stommiteit begaan.”

Christof Huibers Benelux kampioen in de Super Shifter

“Het was een heel mooie race. Het was één van de eerste keren dat ik in Mariembourg op een droge baan snelheid won naar het einde van de race toe. Dat heb ik te danken aan de Falcon. We hebben het hele jaar door hard gewerkt. We hebben eerst een aantal chassis getest en zijn toen met Falcon verdergegaan. Een goede motor erop helpt natuurlijk ook. DFK en Robert Allemeersch hebben die voor mij geprepareerd.”

Christof was DFK dan ook zeer erkentelijk in hun aandeel in zijn kampioenschap. “Ik rijd al jaren bij DFK. Elk jaar opnieuw is dat een plezier. Het is een familie waar je in thuiskomt. Een tweede thuis op de kartbaan. Ook met de ploegmaten onderling is er een leuke sfeer en dat bevordert de prestaties. Wat ze allemaal voor mij doen voelt heel goed. Geweldig om dan het seizoen af te sluiten met een overwinning en een kampioenschap!”

Voor Christof, die dit jaar alleen het IAME Benelux-kampioenschap reed, zit zijn seizoen erop. “Maar misschien dat ik nog een paar keer gaan testen voor DFK. Dat is ook leuk.”

Christof Huibers bedankt zijn vader, zijn monteur Robert Allemeersch, zijn vriendin, Tim, Ben en Willy De Feyter, sponsors en iedereen van DFK.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS