Formule 1

Christijan Albers krijgt bijval: "Misschien dat hij dacht dat een invaller het een stuk lastiger zou krijgen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 januari 2021 04:42 • Print artikel

Het plan van Lewis Hamilton om zijn financiële en invloedrijke macht bij Mercedes een nog grotere boost te geven ligt in duigen. Dat liet de Nederlandse ex-Formule 1 coureur Christijan Albers aan De Telegraaf weten. Albers vertelde dat hij denkt dat het grootste probleem van Hamilton voor zijn contract de afgelopen GP-race in Bahrein was toen George Russell aan het vlammen was in zijn Mercedes terwijl de 36-jarige coureur in quarantaine zat met Covid19. Het is bekend dat Hamilton en Mercedes het niet eens kunnen worden over het eventuele nieuwe contract. Er wordt beweerd dat Mercedes niet toe wil geven aan de looneisen van Hamilton. Albers vroeg zich af: "Wat is voor hem de laatste 10 miljoen? De wereld staat in brand. Hij moet zich realiseren dat zijn businessmodel niet meer werkt." De Nederlander krijgt bijval.

Christijan Albers


Albers krijgt bijval
Arturo Merzario, de coureur die Niki Lauda in 1976 uit zijn brandende wagen heeft geholpen, is het eens met Albers dat Russell's optreden het 'fundamentele probleem' was, dat leidde tot de huidige vertraging.

"Misschien dat hij dacht dat een invaller het een stuk lastiger zou krijgen, dan het hoge nieuwe wat Russell in Sakhir liet zien", vertelde Merzario aan het Italiaanse Sportal.

Updates op socialmedia
Het is opmerkelijk dat zowel Mercedes als Hamilton tijdens deze stroef lopende onderhandelingen beiden afzonderlijk van elkaar een bijzondere update op hun social media kanalen gaven.

Hamilton gaf aan dat er 'veel werk gaande is op de achtergrond'. "Er gebeurt veel, maar gewoon even inchecken om te laten weten dat het goed met me gaat. Ik ben nu gezond en mentaal sterk in mijn eigen bubbel."

Mercedes plaatste ondertussen een update van een afbeelding met een pen en het Mercedes logo met als bijschrift een emoji die knipoogt en de tekst 'Je weet maar nooit wanneer één van deze van pas kan komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS