Formule 1

Christijan Albers kiest kant van Lewis Hamilton: "Max zag een gaatje dat er niet was"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 17:02 • Print artikel

Lewis Hamilton vond dat hem geen blaam trof voor de crash met Max Verstappen in Monza. Beide coureurs rijden op het scherpste van de snede in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Oud-coureur Christijan Albers is fan van Verstappen, maar zet nu zijn oranje bril af en vind dat de Red Bull-coureur te ver is gegaan. Albers vindt dat Verstappen meer ruimte aan zijn tegenstanders moet geven.

Verstappen Hamilton


"Ik heb toch wat gemengde gevoelens, want je kijkt ook met een oranje bril", aldus Albers in de podcast van De Telegraaf. "Als je realistisch gaat kijken, had Max daar niet moeten zitten op dat moment, maar dat is Max Verstappen. Hij ziet een gaatje dat er eigenlijk niet was. Die is van jongs af aan ook zo getraind en opgevoed. Als je de ontwikkeling van Max een beetje gevolgd hebt, dan weet je ook dat hij een type coureur is die iemand niet de ruimte geeft die iemand nodig heeft. Nu was het andersom met Lewis."

"Het ligt eraan in welk kamp je zit, in het kamp van Verstappen of Hamilton. Deze keer was het gewoon Max zijn fout, het zegt genoeg dat de FIA hem die straf heeft gegeven. Eigenlijk is elke incident een race-incident. Ik kan me niet voorstellen dat je binnen een split second een beslissing maakt om iemand er moedwillig vanaf te rijden."

Albers vindt Verstappen regelmatig te hardhandig rijden. "Het is een beetje my way or de highway bij Verstappen. Lewis moet continu incasseren en kiest meer voor de veilige kant. In Silverstone zag je dat Lewis dacht 'het houdt een keer op'. Dat is te vergelijken met Senna en Prost. Lewis gaf altijd wel die centimeters aan Max, maar ergens moet je een lijn trekken. Sinds Silverstone is dat gebeurd, hoe lullig het ook klinkt, maar ik ben het wel eens met Lewis. Het houdt een keer op."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS