Formule 1

Christijan Albers geeft scenario's waarom contract nog niet getekend is: "Hamilton's plan aan diggelen"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 16:01 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft nog altijd geen nieuw contract bij Mercedes getekend en volgens Christijan Albers heeft George Russell daar een rol in gespeeld. De invalbeurt van de jonge Brit in Bahrein heeft Hamilton's plan voor een hoger salaris (geschat op zo'n 50 miljoen) in problemen gebracht. Russell won dan weliswaar niet, maar hij maakte indruk en zonder pech had hij de race zonder twijfel gewonnen.

George Russell


Christijan Albers legt in de podcast van De Telegraaf meerdere scenario's uit waarom Hamilton nog altijd geen contract voor 2021 ondertekend heeft. "Scenario 1 is dat Lewis dacht dat het allemaal wel goed zat. Hij zou weer wereldkampioen worden en wilde daarmee de druk op het team opvoeren voor een hoger salaris."

Hamilton was in Turkije al zeker van zijn zevende titel en dacht dat zijn salariseisen wel ingewilligd zouden worden. Maar tijdens de tweede race in Bahrein moest de 36-jarige Brit verstek laten gaan na een positieve coronatest. Russell was eindelijk verlost van de Williams en stapte vol overtuiging in.

"Wat Hamilton in Turkije niet bedacht had, was dat hij corona zou krijgen en dat Russell in de auto zou komen. Russell reed letterlijk en figuurlijk zijn plan aan diggelen. Die prestaties hebben Ola Kallenius aan het denken gezet."

"Scenario 2 is dat Lewis een gigantische salarisverhoging vraagt in een periode dat de wereld in brand staat. Kallenius kan het moeilijk rechtvaardigen dat hij aan de ene kant mensen moet ontslaan om het bedrijf overeind te houden en aan de andere kant Hamilton meer geld moet betalen. Dat staat lijnrecht tegenover elkaar."Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS