Formule 1

Christijan Albers: "Red Bull heeft er meer aan als Max Verstappen in beide auto's traint"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 17:19 • Print artikel

Alex Albon kan zich overduidelijk niet meten met zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Volgens oud-coureur Christijan Albers is er een groot verschil tussen beide auto's van Red Bull. De Thaise coureur mist overduidelijk zelfvertrouwen en dat zie je ook terug bij zijn starts. Steevast verliest Albon één of meerdere plaatsen bij de start.

Max Verstappen Alex Albon


"De twee auto's van Red Bull kan je niet met elkaar vergelijken", zegt Albers in zijn column voor De Telegraaf. "Je kan in een vrije training beter Max in een auto zetten, hem vijf ronden laten rijden en hem daarna over laten stappen in de andere auto met een andere set-up. Daar zullen ze bij Red Bull meer van leren dan wanneer ze Albon in die andere auto laten rijden."

Volgens Albers mist Albon zelfvertrouwen. "Als je geen gevoel en geen vertrouwen hebt, maak je de auto nog langzamer. Stel dat Max later en harder inremt dan Albon en vijf tot tien kilometer harder rijdt, dan heb je al meteen met een andere wegligging en andere hoeveelheden downforce en grip te maken."

Red Bull zou een voorbeeld aan concurrent Mercedes moeten nemen en twee sterke coureurs in de auto zetten. "Mercedes heeft veel meer aan Lewis Hamilton met Valtteri Bottas aan zijn zijde, omdat zij dichter bij elkaar zitten. Een goede coureur naast je is essentieel om de auto te verbeteren gedurende het weekend. Ook al is het maar een tiende van een seconde, dat kan in deze sport al zo veel schelen."

Bekijk HIER nog meer gave video's van de Formule 1, de auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS