Formule 1

Christijan Albers: "Michael Masi maakte onzekere indruk en nam warrige beslissingen"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2022 11:30 • Print artikel

Na de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi zijn nog altijd veel ogen gericht op raceleider Michael Masi. Mercedes wil hem het liefst het veld zien ruimen. Oud-coureur Christijan Albers kan de woede van Mercedes wel begrijpen en vindt ook dat Masi fouten heeft gemaakt, maar niet alleen in Abu Dhabi. "De FIA moet niet alleen die laatste ronde in Abu Dhabi onderzoeken."

Max Verstappen


"Masi maakte tijdens sommige races een wat onzekere indruk", aldus Albers in De Telegraaf. "Ik vond hem af en toe ook warrige beslissingen nemen. Maar nu ligt de nadruk op die laatste ronde in Abu Dhabi. Hij heeft daar een doorslaggevende rol gespeeld. En dat wil je niet, want je wil dat het kampioenschap op een mooie en eerlijke manier wordt beslist."

De toekomstig analist van Viaplay kan de frustratie bij Mercedes goed begrijpen. "Ik snap dus wel dat Mercedes en Hamilton zich bestolen voelen. Laten we eerlijk zijn; als het andersom was geweest had Red Bull of een ander team waarschijnlijk dezelfde houding aangenomen. Was het niet Red Bull-teambaas Christian Horner die na de voorlaatste race in Jeddah nog zat te mekkeren en forse kritiek uitte op Masi?"

"In Abu Dhabi heeft Masi in mijn ogen een fout gemaakt, door alleen de vijf auto’s tussen Hamilton en Verstappen in staat te stellen om zichzelf te unlappen. Dan kan je natuurlijk zeggen: het gaat om het kampioenschap, maar consequent is het niet. De FIA zal dus niet alleen die laatste ronde in Abu Dhabi moeten onderzoeken, maar die hele opeenstapeling van inconsequentie gedurende het seizoen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS