Formule 1

Christian Horner ziet al effect van achtervleugel test: "Snelheid Mercedes nu normaal"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2021 17:06 • Print artikel

In Brazilië was Lewis Hamilton heer en meester en concurrent Red Bull plaatste kanttekeningen bij de Mercedes van de Brit. In Qatar gaat de FIA de achtervleugels testen. Voor de kwalificatie maakte dat weinig uit, want Hamilton was heer en meester en had bijna een halve seconde voorsprong op Max Verstappen. Toch ziet Christian Horner verbetering.

Max Verstappen


"Die laatste ronde van Lewis was perfect, dat was echt een geweldige ronde", aldus de teambaas van Red Bull in een reactie aan Sky Sports F1. "Max staat op de eerste rij, dat is goed, helaas haalde Perez Q3 niet. Dat is teleurstellend."

"De topsnelheid van de Mercedes is minder dan in Brazilië", zag Horner. "Die is ongeveer even snel als onze snelheid. Lewis won het met name in de langzamere bochten 6 en 7. Hun topsnelheid ziet er nu weer normaal uit. We kijken daarbij niet alleen naar dit circuit, maar ook naar Jeddah en Abu Dhabi. Daar kan de topsnelheid een groot verschil maken."

Horner hoopt dat Verstappen in de run naar de eerste bocht Hamilton kan verschalken. "Volgen is hier moeilijk. Het komt aan op de strategie, bandenslijtage en de pitstops. En natuurlijk de run naar bocht 1. Max heeft er vandaag alles aan gedaan. Hopelijk is de auto tijdens de race beter. De eerste run wordt cruciaal en als Max een gat ziet, dan gaat hij er ook voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS