Formule 1

Christian Horner vindt Red Bull beter dan Mercedes: "We hebben meer races gewonnen"

Uitgegeven door Bart • 1 december 2021 07:01

De strijd om beide wereldtitels in de Formule 1 is met nog twee races te gaan nog vol lopen. In de koningsklasse van de motorsport is het lang niet zo spannend geweest. Mercedes was de laatste zeven jaar oppermachtig, maar de voorsprong bij de constructeurs bedraagt nog slechts 5 punten. Daarnaast gaat Max Verstappen aan de leiding bij de coureurs. Dit jaar weet Red Bull de rivaal het vuur wel aan de schenen te leggen. Teambaas Christian Horner gaat zelfs zo ver dat hij vindt dat Red Bull de concurrent ver voor blijft.

Christian Horner


"Ik denk dat we als team beter zijn dan Mercedes", aldus Horner in een interview met Channel 4. "We zijn er dit jaar in geslaagd om ze echt uit te dagen en we hebben dit jaar meer races gewonnen. We hebben dit seizoen meer pech gehad, maar het is de afgelopen zeven jaar niemand gelukt om het Mercedes moeilijk te maken. Zo'n tegenstand hebben ze nog niet gehad."

Max Verstappen heeft met nog twee races te gaan een voorsprong van 8 punten op Lewis Hamilton. Volgens Horner zou het de beste prestatie van Red Bull ooit zijn als Verstappen of Red Bull de titel weet te pakken. "We genieten enorm van deze strijd. Als het zelfs al lukt om één van de twee titels te winnen, zou dat al ons grootste resultaat ooit zijn."

Voor de race in Jeddah wordt door velen gevreesd voor de snelheid van de Mercedes, maar Horner weet het allemaal nog niet zo goed. "We kunnen nog steeds beide titels winnen. Ik denk dat Jeddah een soort Baku op hoge snelheid is, dus het kan een interessante race worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS