Formule 1

Christian Horner trots op 17 zeges in een seizoen: "Max leert nog steeds bij"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2022 08:02 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner kon in Abu Dhabi de 17e zege van 2022 bijschrijven. Wereldkampioen Max Verstappen greep op het Yas Marina Circuit zijn 15e overwinning, terwijl Sergio Perez in Monaco en Singapore zegevierde. Daarmee greep Red Bull met groot vertoon van macht de wereldtitel bij de constructeurs.

Verstappen Horner Marko


"We kunnen terugkijken op een ongelofelijk mooi jaar, 17 overwinningen en twee zeges in een sprintrace", zo somt Horner de fraaie statistieken op. "We hebben het kampioenschap bij de coureurs en bij de constructeurs gewonnen. Geweldig!"

In de laatste race van het seizoen slaagde Sergio Perez er niet in Charles Leclerc in te halen. De Mexicaan kwam in de slotfase snel dichterbij, maar Leclerc greep de tweede plaats in de race en in de WK-stand. "Het was een seizoen met veel ups en downs, maar gelukkig hebben we veel meer ups dan downs gehad", aldus een gelukkige Horner.

Over Max Verstappen was Horner als altijd zeer positief. "Het is ongelofelijk wat hij dit seizoen bereikt heeft. Het is ongekend. En dan te bedenken dat hij zich nog steeds ontwikkelt. Max leert nog steeds bij."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS