Formule 1

Christian Horner stelt voor niet-kampioenschapsrace te rijden om reversed grid te testen: "Wat hebben we te verliezen?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 05:08 • Print artikel

SOCHI - Red Bull-teambaas Christian Horner is geen fan van het reversed grid-idee van de Formule 1, maar de Brit staat toch open voor het concept dat wordt uitgeprobeerd, misschien in een niet-kampioenschaps-setting.

Christian Horner Red Bull Racing F1


F1-chef Ross Brawn heeft onlangs een plan ingediend om in 2021 een reverse grid-kwalificatierace te laten plaatsvinden tijdens bepaalde evenementen.

De sport heeft een poll geďnitieerd om de steun van de F1-fangemeenschap voor het idee te peilen, maar de reactie van de teams en coureurs op het nieuwe concept is tot nu toe allesbehalve enthousiast geweest. Velen vinden het een kunstmatige gimmick die de kansen van de teams in het middenveld zal verhogen, maar ook de waarde van een overwinning zal verminderen.

Horner is echter van mening dat de Formule 1 'niet bang moet zijn om misschien iets anders te proberen', maar misschien alleen in specifieke omstandigheden.

"Als er een gelegenheid of een soort locatie was, of een uitnodigingsrace, of misschien zelfs een niet-kampioenschapsrace, als zoiets zou kunnen worden geprobeerd, zou het zeer interessant zijn om te zien wat de uitkomst ervan zou zijn", zei Horner tijdens de conferentie van de teammanagers in Sochi.

"Het probleem is, als je iets niet probeert, weet je het nooit. Ik denk dat het heel gemakkelijk is steeds maar te zeggen dat het belachelijk is. Het zou niet werken, en de purist in mij zegt hetzelfde. Maar soms moet je in het leven dingen proberen en zien wat de uitkomst is. Misschien kan dat worden gedaan op een manier die niet van invloed is op het kampioenschap - want ik zie niet in hoe je voor de ene race een andere regel zou kunnen hebben dan voor de andere - zoals een niet-kampioenschapsrace. Wat hebben we te verliezen?"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS