Formule 1

Christian Horner springt in de bres voor bekritiseerde rijder: "We moeten snel begrijpen waar dit aan ligt"

Uitgegeven door Bart • 13 juli 2020 10:42 • Print artikel

Alexander Albon kreeg na de tweede F1 race van het seizoen 2020 behoorlijke kritiek over zich heen. De Brits-Thaise coureur van Red Bull kon het tempo van Lewis Hamilton, Max Verstappen en Valtteri Bottas niet volgen en bracht Verstappen onbedoeld in een lastige situatie. De Limburger moest vroeg zijn pitstop maken en moest dat in de slotfase met een positie bekopen door een veel snellere Bottas.

Alex Albon


Teambaas Christian Horner vindt de kritiek op Albon niet terecht. "Het was voor Alex een race met twee gezichten", aldus de teambaas tegen het Duitse Motorsport Magazin. "In zijn eerste stint had hij wat problemen, maar na de pitstop reed hij erg goed. We moeten snel begrijpen waar dit aan ligt en Alex helpen om hem comfortabel te laten voelen in een auto met veel brandstof."

"Zijn snelheid in het tweede deel van de race was erg sterk", aldus Horner. "Hij vocht erg goed in het duel met Sergio Perez en was op dat punt drie tot vier tienden sneller dan Bottas, die ook nog eens versere banden had."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS