Formule 1

Christian Horner sluit terugkeer Pierre Gasly niet uit en er staat een grote groep talenten klaar

Uitgegeven door Bart • 20 september 2021 17:50 • Print artikel

Red Bull heeft voor volgend seizoen Max Verstappen en Sergio Perez al vastliggen, maar dat betekent niet dat er niet meer over de toekomst bij Red Bull gespeculeerd wordt. Op de officiŽle website van de Formule 1 zegt teambaas Christian Horner dat Pierre Gasly zeker nog kans maakt om ooit terug te keren. De nu 25-jarige Fransman werd in 2019 al na twaalf races aan de kant geschoven, omdat hij ver achterbleef bij Verstappen.

Pierre Gasly


"Ik sluit nooit iets uit", antwoordt Horner op de vraag of Gasly een potentiŽle kandidaat voor 2023 is. "Hij rijdt op een hoog niveau en is nog steeds erg jong. Voor 2023 hebben we verschillende opties en dat zien we graag."

"Pierre Gasly heeft het de laatste jaren fenomenaal gedaan bij AlphaTauri. Bij hen groeien de aspiraties nog altijd, dus het is goed dat Gasly daar gebleven is. Hij blijft een coureur van Red Bull Racing, maar is nu uitgeleend aan AlphaTauri."

Er staat volgens Horner een grote groep talenten klaar. "Er komen veel jonge talenten aan. Kijk bijvoorbeeld naar Liam Lawson en Juri Vips in de Formule 2. Daarnaast gaat Dennis Hauger aan de leiding in de F3 en doet ook de jonge Amerikaan Jak Crawford het goed. Er zit veel kwaliteit in ons juniorprogramma."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS