Formule 1

Christian Horner sluit overstap naar Ferrari uit

Uitgegeven door Bart • 6 december 2022 11:01 • Print artikel

Christian Horner zal Mattia Binotto niet opvolgen als teambaas van Ferrari. De teambaas van Max Verstappen zegt in gesprek bij Sky Sports F1 dat hij Red Bull niet zal verlaten. Binotto en Ferrari maakten afgelopen week bekend dat de wegen van beide partijen aan het einde van het kalenderjaar zullen scheiden.

Horner Verstappen


Topkandidaat om Binotto op te volgen is Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur. Horner was niet verbaasd over het nieuws bij de concurrent. "Het verraste mij niet, maar het is natuurlijk de keuze van Ferrari. Het is de zesde Ferrari-teambaas sinds dat ik in 2005 bij Red Bull begon. Natuurlijk is het moeilijk voor hem. Ze hadden dit jaar een geweldige auto en ze waren erg competitief."

Als Horner de vraag krijg of hij zelf geÔnteresseerd is in een functie bij Ferrari, reageert hij snel. "Mijn commitment ligt volledig bij Red Bull. Ik ben er al vanaf het begin bij en heb een hele nauwe band met dit team."

Horner leidde Red Bull naar vijf wereldtitels bij de constructeurs en zes titels bij de coureurs. Vier voor Sebastian Vettel en sinds dit jaar twee voor Max Verstappen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS