Formule 1

Christian Horner rekent komend jaar op minder zeges: "We weten dat de rest eraan komt"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2022 06:01 • Print artikel

Christian Horner houdt voor 2023 sterk rekening met de concurrenten van Ferrari en Mercedes. Een tweede jaar na een grote wijziging in het reglement komt het veld normaal gesproken dichter bij elkaar te liggen en de Red Bull-teambaas gaat ervan uit dat dat nu opnieuw zo zal zijn. Volgens de teambaas van Max Verstappen zitten een herhaling van de zeventien zeges in een seizoen er waarschijnlijk niet in.

Verstappen Horner Marko


Verstappen scoorde dit jaar vijftien overwinningen en pakte zo zijn tweede wereldtitel. Teamgenoot Sergio Perez voegde er nog twee zeges aan toe. Horner zegt in een interview met Formule 1 Magazine dat hij komend jaar een minder dominant jaar verwacht. "We weten dat de rest eraan komt, maar we moeten gewoon proberen hen voor te blijven."

"We hebben een geweldig team, met geweldige coureurs en zijn enorm gemotiveerd, maar ja, het zal competitiever worden. Het zou me verrassen als we volgend jaar weer zeventien races winnen. We gaan het zien."

In de jaren 2010-2013 won Red Bull vier jaar achter elkaar de titel, maar zo ver wil Horner niet vooruitkijken. "Max is voor mij op dit moment dť coureur die er met kop en schouders bovenuit steekt in de Formule 1. Ik denk dat hij nog heel veel meer kan bereiken als we hem een een auto kunnen geven die bij zijn talenten past."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS