Formule 1

Christian Horner over surrealistische zege Max Verstappen: "Enorme opsteker voor het hele team"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2020 05:45 • Print artikel

Christian Horner kijkt uiteraard met veel plezier terug op de 70th Anniversary Grand Prix van afgelopen zondag. Op het circuit van Silverstone was Max Verstappen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas op eigen kracht de baas. Dat was een enorme opsteker voor iedereen binnen Red Bull. Van monteurs tot engineers en van Max Verstappen tot Christian Horner. De teambaas legt in zijn column uit wat de overwinning voor hem betekende.

Max Verstappen


“Afgelopen zondag was een echte opsteker voor het hele team om Mercedes op de baan, en op eigen kracht te verslaan. Het werd ook op een passende manier gedaan, want de Formule 1 vierde zijn 70ste verjaardag met een sensationele race van een van de sterren van de toekomst. Het was tamelijk surrealistisch na de podiumceremonie. We kwamen als team bijeen voor foto’s, gaven de coureurs een Red Bull-douche en proostten op ons succes."

"Maar daarna was er geen feestje en het was ook jammer om niet de sfeer van de fans, die het normaal met ons vieren, te voelen. Iedereen pakte daarna zijn spullen en ging naar huis, nog diezelfde avond was ik weer bij onze kinderen en was ik op tijd om ze een verhaaltje voor te lezen voor het slapengaan. Het voelde nogal vreemd dat we een paar uur eerder de 70th Anniversary GP wonnen en later die avond een verhaal voor te lezen over een geit!”

“Deze overwinning brengt Max naar de tweede plaats in het rijderskampioenschap, ondanks een uitvalbeurt in de eerste race van het seizoen in Oostenrijk. Daar reed hij op de tweede plaats en als hij die 18 punten had gepakt, had de stand in het kampioenschap er heel anders uitgezien. Maar dat gezegd hebbende, je kunt niet naar de mitsen en maren kijken, ook al zouden de punten op dit moment behoorlijk waardevol zijn. We hebben wat we hebben en we zijn nog steeds in de strijd.”

“Iedereen in de fabriek heeft erg hard gewerkt gedurende de eerste Grands Prix en als je dan zo’n resultaat als afgelopen zondag weet te behalen, dan besef je je weer waar je al dat harde werk voor doet. Het is de beste waardering die je kan krijgen voor alle langen uren die je hebt gemaakt. De energie die zo’n overwinning je geeft is dan ook erg belangrijk in dit zware schema!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS