Formule 1

Christian Horner over spelletjes Hamilton: "Lewis houdt er van om je te laten geloven wat niet waar is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2021 07:08 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton strijden dit jaar samen om de wereldtitel. Toch wil Hamilton ons laten geloven dat Mercedes in jaren geen dominante auto heeft. De wereldkampioen blijft roepen dat de Red Bull sneller is. Teambaas Christian Horner speelt dit snel van tafel.

Red Bull Racing Max Verstappen

“Lewis houdt er een beetje van om je te laten geloven wat niet waar is. Het is een deel van het spelletje, wat bij elke sport hoort”, aldus Horner op BBC Radio 4. “Het is zo’n lang seizoen en met 29 beschikbare punten beschikbaar dit weekend, kan de voorsprong van Max met 32 punten aan de leiding zomaar verdwijnen. Silverstone is een bolwerk van Lewis geweest, het is een bolwerk geweest voor het team van Mercedes. Zeven overwinningen is een enorm record. We moeten op de toppen van ons kunnen zitten om ze te verslaan, maar als we ze kunnen verslaan in Silverstone, dan is er niets waar we nog bang voor hoeven te zijn bij de rest van het kampioenschap.”

Red Bull heeft op dit moment de leiding bij zowel het constructeurs- als coureurs kampioenschap. Toch kan dat zomaar verdwijnen en het geluk tegen zich keren. “Ik denk zoals altijd, dat het een combinatie van factoren is”, aldus de Brit over de kracht van het team. “Als eerste hoe het team opereert, vooral gedurende de pandemie, werken als team, als een nauwe unit.”

Wanneer men zegt dat de teambaas van Red Bull klinkt als de coach van het Engelse voetbalteam, Gareth Southgate, voegt hij daar aan toe: “Alle respect voor Gareth met wat hij bereikt heeft, helaas is het jammer dat hij die uiteindelijke trofee niet behaald heeft, maar wow.”

“Het gaat allemaal om cultuur en ik denk dat dit een belangrijk element is. Een andere is dat Honda levert van haar kant, ze doen fantastisch werk met de motor en daarna natuurlijk moet je coureurs hebben die hun deel doen en ik denk dat Max in het bijzonder echt de top van zijn vorm heeft gehaald. Hij rijdt fantastisch volwassen en Sergio is in staat om ondersteuning te geven in de andere auto.”

Wanneer gevraagd wordt, wat de kwaliteiten van Verstappen zijn, is Horner lovend. “Als eerste is zijn natuurlijke snelheid”, aldus de Brit. “Ik denk ook zijn neiging om niet op te geven. Hij is een vasthoudende coureur en ik denk dat hij ook geleerd heeft met de ervaring die hij heeft. Max heeft dit jaar een aantal fenomenale prestaties neergezet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS