Formule 1

Christian Horner over prestaties Verstappen: "Ik denk dat Max op een niveau werkt waarvan ik niet zeker weet of iemand..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 november 2022 20:29 • Print artikel

Charles Leclerc en Sergio Perez vochten in de laatste race nog een gevecht uit om de tweede positie in het wereldkampioenschap. Het was de Monegask in dienst van Ferrari die aan het langste eind trok. Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt terug op het gevecht tussen het tweetal, maar laat ook nog weten hoe sterk Max Verstappen dit seizoen reed.

Christian Horner Red Bull Racing

"Ik denk dat je naar het seizoen als geheel moet kijken en ik denk, als je het bekijkt, dat zowel Charles als Checo de gemiste kansen zullen betreuren," vertelde Horner aan na afloop van de Grand Prix tegen de media. "Er waren er waarschijnlijk meer voor Charles dan voor Checo. Je moet het zien als een prestatie over een jaar, niet over een individuele race, en Checo heeft het beste jaar ooit in de Formule 1 gehad. Hij won de Grand Prix van Monaco, zijn race in Singapore was uitstekend. Het was de beste Grand Prix die ik hem ooit heb zien rijden. Ik denk dat hij een enorme hoeveelheid positieve punten meeneemt. Het is de eerste keer dat hij in de top drie eindigt in dit kampioenschap, en ik denk dat hij ook dit jaar veel lessen zal leren."

Natuurlijk staat de Red Bull-teambaas ook even stil bij het seizoen van Max Verstappen, die zijn tweede titel als wereldkampioen F1 binnenhaalde. "Ik denk dat Max op een niveau werkt waarvan ik niet zeker weet of iemand, met de wijze waarop hij momenteel rijdt, in hetzelfde materiaal zou kunnen herhalen wat hij dit jaar heeft gedaan", benadrukte de teambaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS