Formule 1

Christian Horner over Mercedes-bolwerk Sochi: "Gridstraf in Rusland niet zo erg"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2021 08:02 • Print artikel

Na het circuit van Monza reist Red Bull komende week opnieuw af naar een echt Mercedes-circuit. Sinds de terugkeer naar Rusland wist Mercedes iedere race op het Autodrom van Sochi te winnen. Lewis Hamilton won vier keer, Valtteri Bottas twee keer en in 2016 ging Nico Rosberg met de winst aan de haal. Bij Red Bull weten ze maar al te goed dat dit een zwaar circuit wordt voor Max Verstappen en Sergio Perez.

Max Verstappen


"Ik heb de resultaten van de afgelopen jaren nog eens bekeken en in 2018 reed Max van de laatste naar de eerste plaats voordat hij een pitstop moest maken", aldus teambaas Christian Horner in zijn column voor Red Bull. "Vorig jaar werden we daar tweede, maar we hebben er nog nooit gewonnen. Het is altijd een Mercedes-bolwerk geweest. Monza en Sochi zijn voor ons mentaal zwaar, omdat ze Mercedes veel beter liggen. Het wordt opnieuw een hele uitdaging."

Verstappen moet drie plaatsen naar achteren vanwege zijn aandeel in de crash in Monza, maar wellicht pakt hij daarbovenop de gridstraf voor de vierde motor. "Een gridstraf in Sochi is niet zo erg. Op het rechte stuk krijg je een tow richting bocht 1. Ik kijk ernaar uit en moeten afwachten hoe sterk we zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS