Formule 1

Christian Horner over Max Verstappen: "De beste die we gezien hebben in een van onze racewagens"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 11:06 • Print artikel

Christian Horner zag in Abu Dhabi zijn coureur Max Verstappen eindelijk wereldkampioen in de F1 worden. Een doel waar het tweetal met het team van Red Bull lang naar toegewerkt hebben. Toch is de teambaas van mening dat de Nederlander een belangrijke rol speelde, want naar zijn mening is Verstappen de beste coureur die in zijn auto gezeten heeft.

Max Verstappen F1

“Ik heb geen twijfel dat hij de beste is die we gezien hebben in een van onze racewagens, wat betreft ronduit rauwe vaardigheden en toewijding”, aldus Horner over Verstappen tegen The Times. “Hij is de beste coureur die we gezien hebben. Sebastian was ongelofelijk goed, maar we gaven hem een betere auto. De momenten dat Max uitblinkt komen op, wanneer je ergens als in Jeddah bent. Niemand heeft het circuit eerder gezien. Max gaat naar buiten en is twee en een halve seconden sneller dan wie dan ook. Het duurt een half uur voordat iemand bij hem in de buurt van zijn tijd komt.”

“Hij heeft de fundamentele, natuurlijke mogelijkheden, wat betekent dat hij met minder inspanning op de limiet rijdt dan andere coureurs. Hij hoeft niet helemaal in de stress te zitten. Hij kan volgas rijden, maar nog steeds de mogelijkheid hebben om te verwerken wat er in de race gebeurt, met de auto, met zijn tegenstander. Heel sporadisch zie je coureurs die dat hebben. Lewis heeft dat. Max heeft dat. Sebastian toen hij deze wereldtitel won, had dat.”

Red Bull Racing Max Verstappen Formula One

Overigens is dat niet het enige wat Verstappen heeft waarmee hij zich onderscheidt, zo vertelt Horner. “Wat Max ook heeft, wat ik niet bij veel coureurs gezien heb, is een ongelofelijk hart”, vervolgt de Red Bull-teambaas. “Hij rijdt met zijn hart. Hij geeft absoluut alles.” Toch is de Limburger volgens Horner niet veranderd. “Na een race wil hij gewoon terug naar zijn FIFA-spelletje met zijn maten”, vervolgt de Brit. “Hij is niet zo’n soort van diva geworden. Geld is natuurlijk een factor geworden in zijn leven, maar hij heeft nog steeds dezelfde normen en waarden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS