Formule 1

Christian Horner ontwijkt vergelijking van wat Verstappen uit de RB16 haalt ten opzichte van Albon: "Nou ja..., de auto..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 oktober 2020 10:31 • Print artikel

Max Verstappen legde een super prestatie in Sochi neer. De Red Bull-coureur behaalde nooit eerder een F1-podium op het Russische circuit en reed naar de tweede plek in de grand Prix van Rusland. Hoe kijkt zijn teambaas Christian Horner tegen deze prestatie aan?

Max Verstappen F1

“Het mag duidelijk zijn dat we van de straf van Lewis geprofiteerd hebben, maar ik denk dat Max gedurende het weekend elk beetje uit de auto geperst heeft”, zegt Horner terugblikkend op het weekend in Sochi van zijn pupil, tegenover de officiële website van de Formule 1. “Ons beste resultaat hier in zes jaar, sinds we hier komen, dus ik ben blij met het rijden van Max.” De Nederlander was weer 1,1 seconden sneller dan Alex Albon in de kwalificatie. Wanneer gevraagd wordt of Verstappen de prestaties van de Red Bull RB16 overtreft, gaat de Brit niet in op de vergelijking met de teamgenoot.

“Nou ja, de auto gaat alleen zo snel als iemand er meer rijdt”, vervolgt Horner. “We weten dat Max op een erg hoog niveau kan rijden, we weten dat Lewis in staat is om hetzelfde te doen. Max's ronde, in het bijzonder, was sensationeel en hi maakte absoluut geen fouten. Het was erg volwassen en een afgemeten prestatie.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS