Formule 1

Christian Horner onthult hoe de Red Bull-topbaas Dietrich Mateschitz zich voelde over 'Max en de Abu Dhabi-finale'

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2022 06:04

Max Verstappen pakte zijn eerste F1-titel in een uitermate spannende ontknoping tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, maar Christian Horner zegt dat dit geen zorg was voor Red Bull-teameigenaar Dietrich Mateschitz. Volgens Horner maakte Mateschitz zich geen zorgen over de mogelijkheid dat de titel van Max Verstappen zou worden aangetast door de controversiële omstandigheden waaronder deze werd beslist. Verstappen pakte zijn eerste F1 Wereldkampioenschap tijdens de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi na een lang gevecht met Lewis Hamilton. Beslissingen die door de raceleiding tijdens de laatste ronden van de race zijn genomen, hebben echter veel aandacht getrokken en de FIA zal nader onderzoeken wat er is gebeurd. Maar de controverse baarde Mateschitz volgens Horner echter helemaal geen zorgen.

Max_Verstappen_en_Dietrich_Mateschitz F1 Red Bull

“Al zo veel controverse geweest”
Toen hem in een interview met RacingNews365.com werd gevraagd of Mateschitz op de een of andere manier van streek was door wat er gebeurde, legde Horner uit: "Nee. Ik denk dat er het hele jaar al zoveel controverse is geweest, en ik denk dat we zoveel pech hebben gehad tijdens het seizoen, dat deze dingen de neiging hebben zichzelf in evenwicht te brengen. Hij vond dat Max het zeer verdiende. Hij was erg trots op wat hij had gedaan en wat het team had bereikt."

Verstappen verdiende titel "volkomen"
Op de vraag of hij liever tweede zou worden in een felbevochten strijdt dan als eerste te eindigen na een seizoen volledig te hebben gedomineerd, herhaalde Horner zijn overtuiging dat Verstappen de titel verdiende, na de nodige pech te hebben gehad tijdens het seizoen van 2021. "Ik denk dat het zo'n episch jaar was", zei Horner. Het was waarschijnlijk het meest competitieve seizoen in de Formule 1 in de afgelopen 30 jaar, en ik denk dat Red Bull, Max, Honda als beste uit de bus kwamen... Ja, we hebben een beetje geluk gehad met de safetycar aan het einde van de race, maar zoveel pech had ons het hele seizoen wel tegengehouden."

"Deze dingen, heb ik altijd gezegd, hebben de neiging om zichzelf in de loop van een seizoen in evenwicht te brengen. Ik denk dat Max meer dan 50 procent van de ronden in het jaar leidde, meer dan elke andere coureur samen. Hij had meer polepositions, hij had meer overwinningen en voor mij verdiende hij het helemaal."

Dietrich_Mateschitz_Red Bull
Dietrich Mateschitz



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS