Formule 1

Christian Horner oneens met gang van zaken: "Ik zag Toto lobbyen bij de stewards"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 04:01 • Print artikel

Christian Horner is niet te spreken hoe de afwikkeling van de straf met Lewis Hamilton plaatsvond, nadat hij Max Verstappen van de baan reed op Silverstone. De Red Bull-teambaas kan het niet goedkeuren dat zijn rivaal Toto Wolff naar de stewards stapte.

Christian Horner F1

“Ik zag Toto lobbyen bij de stewards. Dus wilde ik er zeker van zijn dat ons beeld ook vertegenwoordigd werd, maar ik denk dat het niet juist is dat teambazen daar heen moeten gaan om te lobbyen", aldus Horner tegenover Racefans. "Zij zouden opgesloten moeten worden, zodat ze niet beïnvloed worden. Persoonlijk, was dat niet acceptabel dat hij er naar toe ging om te lobbyen bij de stewards. Dus wilde ik zeker stellen dat er een gebalanceerde mening zou zijn, in plaats van druk proberen uit te oefenen op de stewards om een lage straf te geven.”

Er gingen na het incident diverse radioberichten van de teams richting wedstrijddirecteur Michael Masi. Op een gegeven moment gaf Masi Wolff toestemming om naar de stewards te gaan. “Ik denk dat stewards daar niet mee lastig gevallen moeten worden”, aldus Horner. “Ze moeten met een leeg hoofd in staat zijn om de beslissing te nemen. Ik ging naar de stewards, omdat ik hoorde dat Toto een casus ging presenteren en je wilt het eerlijk en gebalanceerd hebben, maar ik denk dat niemand toegestaan moet worden om gedurende de Grand Prix de stewards te bezoeken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS