Formule 1

Christian Horner geloofde niet meer in zege Max Verstappen: "Ik ben 25 jaar ouder geworden"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2021 10:34 • Print artikel

In het kamp van Red Bull dachten ze dat Max Verstappen in de laatste stint de leiding in de Amerikaanse Grand Prix niet zou kunnen vasthouden. Lewis Hamilton kwam op versere banden snel dichterbij, maar Verstappen wist zijn rivaal voor de wereldtitel achter zich te houden. Teambaas Christian Horner hield het bijna niet meer in de bloedstollende slotfase.

Verstappen Hamilton


"Ik ben wel 25 jaar ouder geworden, wat een race", aldus Horner voor de camera van Sky Sports F1. "Ik dacht dat we het niet zouden redden. De banden van Lewis hadden acht ronden minder gereden en de eerste set harde banden was bijna compleet op. De laatste stint was zelfs nog een paar ronden langer, dus de banden van Max zouden tegen het einde compleet versleten zijn."

"Max heeft zijn banden in de laatste stint dusdanig goed gemanaged dat hij in de laatste vijf à zes ronden nog voldoende over had. We hadden het voorafgaand aan de race over bocht 11 in de eerste ronde, maar het was cruciaal hoe hij in de laatste ronde uit bocht 11 kwam. Als Max deze race in de laatste ronde nog had verloren, was dat erg pijnlijk geweest, maar Max hield vol, deed het geweldig en reed gewoon heel erg slim."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS