Formule 1

Christian Horner dekt zich in na budgetcap-straf: "Het heeft zeker effect gehad op ons"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 januari 2023 18:02

Red Bull Racing moet dit seizoen om een straf heen werken. Enkele maanden geleden kwam naar buiten dat het Oostenrijkse team in 2021 het kostenplafond had overschreden. Dat zorgde ervoor dat het team van regerend wereldkampioen Max Verstappen tien procent minder tijd mogen besteden in de windtunnel én kreeg het team een flinke geldboete opgelegd. Teambaas Christian Horner geeft prijs van de straf voelt.

Christian Horner

Alhoewel het team van Red Bull slechts een paar procent teveel geld had uitgegeven in 2021 ging het toch om een flinke som geld. De FIA was dan ook des duivels en gaf een geldboete, maar de vermindering van tijd komt het team nog duurder te staan. Zeker als er in ogenschouw wordt genomen dat het team sowieso slechts zeventig procent tijd in de windtunnel mocht doorbrengen. Door de tien procent vermindering mag Red Bull maar 63% van de mediaan in de windtunnel doorbrengen. Red Bull mocht maar zeventig procent windtunneltijd omdat de constructeurskampioen zijn geworden.

Tegenover RACER sprak Horner zich uit over de straf: "We hebben momenteel zo'n 25 procent van onze straf erop zitten. Het heeft zeker effect gehad op ons als Red Bull Racing. Het heeft een significant effect op de hoeveelheid runs die we in elk kwartaal kunnen uitvoeren in de windtunnel."

"Het betekent dat we onszelf moeten aanpassen en dat we meer gefocust moeten zijn. We moeten beter gedisciplineerd zijn wat betreft de onderdelen die we naar de windtunnel sturen of testen met onze simulatietools."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS