Formule 1

Christian Horner clasht opnieuw met Damon Hill, die al tijden negatief praat over Verstappen: "Eerste sector van Max indrukwekkend"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2021 20:14

Red Bull-teambaas Christian Horner en Sky Sports-analist Damon Hill zijn al een tijdje geen goede vrienden. De teambaas van Max Verstappen verweet de oud-wereldkampioen eerder al partijdigheid en dat hij vaak negatief over Verstappen praat. Ook na afloop van de Grand Prix van Saudi-Arabië botsten de twee in de uitzending van Sky Sports.

Verstappen Hamilton


"Je kunt niet praten over 'wat als...'", zo begon Hill zijn antwoord op Horner. "Er waren zo veel variabelen tijdens de race. Max maakte vooral het verschil in de eerste sector, maar zijn banden zouden het nooit tot het einde hebben gered als hij voor Hamilton was gebleven. Christian, dacht jij ook niet dat Lewis vanwege de bandenkeuze sowieso wel had gewonnen?"

Horner counterde: "Als coureur weet je heel goed dat de eerste sector aankomt op de coureur. De tweede en derde sector worden bepaald door de motor. Iedereen kan hard op het rechte stuk als de motor beter is. Wat Max in de eerste sector telkens liet zien, was gewoon indrukwekkend. Het was zijn enige mogelijkheid om het verschil te maken als je over het hele rondje kijkt. Het was enorm knap dat hij zo lang voor Hamilton wist te blijven."

"En Damon Hill is blijkbaar nooit een fan van Max Verstappen geweest"

Daar is Damon Hill weer: "Het geluk wijst meer richting Max"

Damon Hill trekt vergelijking tussen Verstappen en Leclerc: "Als Max zoals Leclerc had gereageerd dan was de crash..."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS