Formule 1

Christian Horner bezorgd over snelheid Lewis Hamilton: "Hij was 15 tot 20 km per uur sneller"

Uitgegeven door Bart • 11 oktober 2021 10:01 • Print artikel

In Turkije moest Red Bull het op basis van snelheid afleggen tegen Mercedes. Met dat feit in het achterhoofd was de tweede plaats van Max Verstappen achter Valtteri Bottas een zeer goed resultaat. Zeker omdat Lewis Hamilton na een strategische fout van Mercedes niet verder kwam dan de vijfde plaats. Red Bull-teambaas Christian Horner uitte na de race zijn zorgen over de snelheid van de concurrent.

Max Verstappen Sergio Perez


"Ze waren dit weekend erg snel", aldus Horner voor de camera van Sky Sports F1. "De snelheid van Lewis op het rechte stuk was fenomenaal. Hij was daar wel 15 tot 20 km/uur sneller dan ons. We zullen meer snelheid moeten vinden. Misschien reden ze met minder downforce, maar het is aan ons om meer snelheid te vinden."

De komende weken reist de Formule 1 achtereenvolgens naar Amerika, Mexico en BraziliŽ. Zeker de laatste twee zijn normaal gesproken in het voordeel van Red Bull. Horner: "Er komen circuits aan die ons goed liggen, maar Austin is zeker het terrein van Hamilton. Daar moeten we op de toppen van ons kunnen presteren."

"Austin is een van de sterkste circuits van Hamilton. Hij is daar altijd erg snel, maar we blijven vechten en geven echt niet op. Dat we op dit moment in het jaar aan de leiding gaan bij de coureurs en nog in de race zijn voor de constructeurstitel is echt fenomenaal. We houden van dit gevecht en genieten er enorm van. Er komen ook nog circuits aan waren het beide kanten op kan vallen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS