Formule 1

Christian Horner baalt van missen extra WK-punt Max Verstappen: "Alle kleine beetjes kunnen helpen"

Uitgegeven door Bart • 2 mei 2021 18:03 • Print artikel

Red Bull deed in de slotfase van de Portugese Grand Prix een verwoede poging om het extra punt voor de snelste raceronde binnen te halen. Max Verstappen reed die snelle ronde ook, maar moest het punt afstaan aan Valtteri Bottas voor het overschrijden van de track limits. Red Bull-teambaas Christian Horner was niet ontevreden met de race in Portimão, maar baalt van het misgelopen punt.

Max Verstappen


"Max heeft de Mercedessen kunnen splitten en de voorsprong van Mercedes is nog altijd niet groot", aldus Horner bij Sky Sports F1. "Op de medium band waren we iets sneller dan Mercedes, maar op de harde band kon Mercedes wat weglopen. We kunnen al met al wel tevreden zijn met deze uitslag."

"Het missen van dat extra punt is best frustrerend", aldus Horner die een dag eerder om dezelfde reden Verstappen pole position zag mislopen. "De track limits worden nog altijd niet consequent gehandhaafd in de Formule 1. Max rijdt voor wat hij waard is en alle kleine beetjes kunnen helpen in dit seizoen. Er is nog een lange weg te gaan, we hebben pas drie races gehad en staat nog altijd dichtbij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS