Formule 1

Christian Horner baalt na zege Max Verstappen: "We hadden meer punten moeten pakken in strijd met Mercedes"

Uitgegeven door Bart • 19 april 2021 05:10 • Print artikel

Uiteraard was Christian Horner zeer te spreken over de prestatie van Max Verstappen in Imola, maar de Red Bull-teambaas had liever meer punten uitgelopen op concurrent Mercedes. Die kans was zeker aanwezig, maar Sergio Perez verspeelde een kansrijke klassering door op P4 in de grindbak te spinnen. Lewis Hamilton lag op dat moment op P9, maar hij kon nog doorstoten naar P2.

Max Verstappen


"We hebben een geweldige Max gezien", aldus Horner voor de camera van Sky Sports F1. "Hij had een geweldige start en waagde een inhaalpoging bij Lewis Hamilton aan de binnenkant. Dat momentje bij de herstart was zijn enige fout van de middag en hij verdiende dan ook de overwinning."

In de kwalificatie had Perez zijn beste beentje voorgezet door Verstappen voor te blijven, maar in de race maakte hij op een cruciaal moment een fout waardoor er niet meer in zat dan P12. Horner: "Zijn zaterdag was goed, maar het was niet zijn race. Hij maakte een paar foutjes en dan met name zijn spin achter de Ferrari van Carlos Sainz. We hadden meer punten moeten pakken in de strijd met Mercedes, maar er komen zeker nog goede races van hem aan. In schone lucht was zijn snelheid goed, maar hij kwam vast te zitten in een DRS-trein."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS