Formule 1

Christian Horner: "Niet verwacht dat we vroeg in het seizoen al zo competitief zouden zijn"

Uitgegeven door Bart • 16 mei 2022 07:02 • Print artikel

De nieuwe reglementen in de Formule 1 waren voor meerdere teams de aanleiding om vroeg te stoppen met de ontwikkeling van de auto van 2021. Ferrari plukt er nu de vruchten van, maar ook Haas dat de auto van vorig jaar nooit doorontwikkelde. Aan de andere kant van het spectrum zit Red Bull dat lang doorging met auto van vorig jaar omdat Max Verstappen in de felle titelstrijd verwikkeld was.

Max Verstappen Christian Horner


Teambaas Christian Horner had door die strijd niet verwacht dat Red Bull dit jaar direct mee zou doen om overwinningen. "We hebben zo veel tijd in de auto van vorig jaar gestoken. Dat ging deels ten koste van de huidige auto. Maar we kozen ervoor om het risico te nemen, omdat we vorig jaar de kans hadden om wereldkampioen te worden. Dat was lang geleden en we moesten er gewoon voor gaan", aldus Horner in een interview met CNN.

"Het gevolg was dat er tijdens de tweede helft van het seizoen een gigantische druk op het hele team stond", vervolgt Horner. "Daardoor had ik niet verwacht dat we zo vroeg in het jaar al zo competitief zouden zijn. We stonden in de eerste race al op de eerste rij en wonnen de tweede race. Vervolgens hadden we een 1-2 in Imola. Het is een geweldige start van het seizoen en ik ben het hele team enorm dankbaar voor hun fenomenale inzet in zo'n korte tijd."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS